Ga naar de inhoud

Leiderschap en schoolontwikkeling

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Studiereis Burgerschap tot leven brengen

Studiereis Burgerschap tot leven brengen

Ga je mee op onze inspirerende en resultaatgerichte studiereis naar Kopenhagen, waarin we burgerschap tot leven brengen door middel van VN-duurzaamheidsdoelen (SDG’s). Tijdens de reis maak je kennis met de manier waarop de Denen wereldgericht onderwijs verzorgen. Op de Nederlandse ambassade leer je het leven van de Denen en het Deense onderwijs kennen. Vanuit het Deense ministerie van onderwijs wordt toegelicht hoe ruim tien jaar burgerschapsonderwijs zich heeft ontwikkeld, wat het effect is en ook wat er niet gewerkt heeft.

Natuurlijk bezoeken we ook scholen om kennis te maken met het burgerschaps- en duurzaamheidsonderwijs. Dit doen de scholen vanuit de SDG’s en in combinatie met de wijk waarin de school staat. Je gaat ervaren hoe de wereld geïntegreerd is in Deense scholen en op wat voor manier de kinderen leren vanuit de werkelijkheid van de wijk waarin ze wonen.

Je krijgt de kans om scholen te bezoeken en te leren van de Deense onderwijsprofessionals die al actief werken aan het bevorderen van burgerschap en duurzaamheid in hun klaslokalen. Daarnaast ervaar je ook de prachtige Deense cultuur, waaronder musea, historische bezienswaardigheden en indrukwekkende landschappen.

De studiereis vindt plaats van 17 april t/m 20 april 2024 in de regio Kopenhagen. We vliegen 17 april in de namiddag. Het inhoudelijke programma vindt plaats op 18 en 19 april. Op zaterdag 20 april is er gelegenheid om (in groepjes) op eigen gelegenheid Kopenhagen te verkennen.

Het thema van deze reis is burgerschap, vormgegeven vanuit de duurzaamheidsdoelen van de VN (SDG’s). We laten je kennismaken met passend lesmateriaal, zodat je bij terugkomst aan de slag kunt om burgerschap tot leven te brengen in jullie school. Denk aan groene schoolpleinen, relatie met de wijk, whole-school-approach.

Deze studiereis biedt een uitstekende gelegenheid om perspectieven te verbreden en nieuwe ideeën en inspiratie op te doen voor jouw onderwijspraktijk. Wij hopen dat je samen met ons deze uitdaging wilt aangaan en een bijdrage wilt leveren aan het bevorderen van burgerschap en duurzaamheid. Tegen deze achtergrond ontwikkelen we momenteel het programma. Maar ook jullie ideeën en vragen ontvangen we graag.

De kosten voor deze reis liggen tussen de €1.100,- en €1.500,- (inclusief reis- en verblijfkosten, ontbijt, (eenvoudige) lunch en diner. Drankjes en ruimbagage zijn voor eigen rekening. De minimale groepsgrootte is 10 personen. Door de combinatie tussen beleidsmatige inhoud en praktische ontmoetingen is deze reis wat meer geschikt voor directieleden en burgerschaps-/duurzaamheidscoördinatoren.3b.
Inspiratiebijeenkomst

Thema
Impact maken

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Nader te bepalen.

Trainer
Erwin Groenenberg
Hans Smit

Afronding
Bewijs van deelname

Startdatum
17-04-2024

Aantal bijeenkomsten
2

Contacttijd
20-50 uren

Zelfstudie
n.v.t. uren

Opleidingskosten
€1.100,- tot €1.500,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden