Meteen naar de inhoud

Leiderschap en schoolontwikkeling

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Studiereis Burgerschap tot leven brengen

Studiereis Burgerschap tot leven brengen

Waartoe leiden wij onze kinderen op? Het wordt steeds duidelijker dat burgerschap en wereldgericht onderwijs essentieel zijn voor onze leerlingen die in de toekomst een diversiteit aan uitdagingen tegen zullen komen. Vaak lijkt het dat in een grootstedelijke context wereldgericht onderwijs en burgerschap wat meer haken en ogen heeft. Daarom is het goed om te leren van de wijze waarop in grote steden in het buitenland kinderen wereldgericht worden opgeleid en hoe daar invulling wordt gegeven aan burgerschap.

Voorafgaand aan de reis oriënteer je op wereldgericht onderwijs. Door middel van spelvormen bepaal je wat belangrijk is in de schoolvisie met betrekking tot wereldgericht onderwijs waar burgerschap een duidelijk onderdeel is  Tijdens de studiereis van woensdag t/m zaterdag maken we kennis met het Deense onderwijssysteem; bezoeken we natuurlijk verschillende scholen en maken we kennis met de wijze waarop in Denemarken de wijk en de school samenwerken. Daarnaast krijgen we inzicht in de combinatie tussen landschapsinrichting en de aansluiting daaraan van het onderwijs.

Met de studiereis ‘Van wereldgericht onderwijs tot burgerschap in grootstedelijke context’ bezoeken we Groot Kopenhagen. Om zowel in onderwijs als beleid effect van deze reis te hebben is een duo van directielid en leerkracht waardevol. Je maakt kennis met passend lesmateriaal zodat je bij thuiskomst direct aan de slag kun om burgerschap en wereldgericht onderwijs tot leven te brengen in de school. Denk daarbij aan een groen schoolplein; relatie met de wijk; whole-school-approach.  Een bezoek aan Kopenhagen is vanzelfsprekend onderdeel van het programma zodat je ook nog wat van de cultuur van de Deense hoofdstad kunt opsnuiven.

De studiereis zal zijn rond eind maart/ begin april. De definitieve datum wordt nog bepaald.

De studiereis is een uitstekende gelegenheid om je perspectieven te verbreden en nieuwe ideeën en inspiratie op te doen voor je eigen onderwijspraktijk.
Met elkaar gaan we de uitdaging aan om burgerschap en wereldgericht onderwijs vorm en inhoud te geven. Als je ideeën en/of vragen hebt; laat het ons dan weten.3.
Inspiratiebijeenkomst

Thema
Impact maken

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Nader te bepalen.

Trainer
Erwin Groenenberg
Hans Smit

Afronding
Bewijs van deelname

Startdatum
schooljaar 2023-2024

Aantal bijeenkomsten
2

Contacttijd
20-50 uren

Zelfstudie
n.v.t. uren

Prijs

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden