Ga naar de inhoud

Teamscholingstrajecten

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Burgerschap; wat kun je ermee?

Burgerschap; wat kun je ermee?

De school als oefenplaats voor democratisch samenleven

Hoe gaan we om met gebeurtenissen die de democratie onder druk zetten? In hoeverre bespreken we geloofskwesties, complottheorieën, vooroordelen en onderbuikgevoelens met elkaar als team en met de kinderen? Hoe komen we van waarden tot normen en een pedagogische visie? En hoe doe je dat in overvolle schoolweken?

Deze cursus biedt ruimte om de uiteenlopende ervaringen van jullie als team te onderzoeken. We zetten verschillende gespreksvormen in, zodat je er direct op school op een professionele manier mee aan de slag kunt. Zowel met de leerlingen als met collega’s.
Je leert in deze cursus hoe je binnen de school oefenplaatsen creëert voor democratisch samenleven. Daarbij lukt het je om een onderzoekende houding aan te nemen, waarbij het stellen van vragen en nauwkeurig naar elkaar luisteren centraal staat. Na afronding van deze cursus kunnen jullie als team goede gesprekken met elkaar faciliteren.18.
Cursus

Thema
Wereldburgerschap

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Eigen school

Trainer
Pieter Boshuizen
Saskia Kleinveld

Afronding
Certificaat

Startdatum
n.a.v. offerte

Aantal bijeenkomsten
in overleg

Contacttijd
Op maat uren

Zelfstudie
Op maat uren

Opleidingskosten
Op basis van offerteAanmelden

Offerte opvragen


Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden