Type scholing
Duur
Startmoment
Categorie
Thema
Rol
Filosofieseminar Praktijkgemeenschap Professionaliseren met hart en ziel
Elk jaar organiseert het lectoraat een filosofieseminar rond een filosoof die voor leraren en lerarenopleiders interessant kan zijn. De afgelopen jaren hebben we teksten gelezen van Martin Heidegger over ‘het razen van de techniek’, Hans Georg Gadamer over ‘leren van de ervaring’ en Maurice Merleau-Ponty over ‘lesgeven als belichaamde praktijk’. Steeds is er een gastdocent die doorgaans filosofie doceert aan de universiteit, om de deelnemers in te leiden in de tekst en in gesprek te gaan over de vragen die de tekst oproept. Filosofen denken vaak op verrassende manieren over de dingen na. Het kan een uitdaging zijn om in hun gedachten mee te gaan, maar dat kan tegelijkertijd ook een boeiende ervaring zijn. Het doel van de filosofieseminars is om toegang te geven tot soms moeilijk toegankelijke teksten en zo het uitzicht te verruimen. Het filosofieseminar vindt plaats op twee vrijdagen met enige tijd tussen de twee bijeenkomsten.
Lees meerWerken aan de kerndoelen in je eigen vakgebied
Dit aanbod na LevelUp: Werken aan de kerndoelen in je eigen vakgebied is speciaal voor kunstvakdocenten die willen verdiepen.
Lees meerPraktijkgemeenschap Professionaliseren met hart en ziel
Vanuit het Lectoraat Professionaliseren met Hart en Ziel biedt onze hogeschool een uniek professionaliseringstraject aan, bestaande uit vijf bijeenkomsten verspreid over het jaar. Dit traject is speciaal ontworpen voor leraren en lerarenopleiders die hun onderzoekend vermogen willen versterken en hun onderwijspraktijk willen verrijken. Elke bijeenkomst behandelt een specifiek thema, waardoor je nieuwe inzichten en vaardigheden opdoet die direct toepasbaar zijn in je eigen klas.
Lees meerTeamscholing Onderweg naar kansengelijkheid
Veel kinderen in Nederland kunnen hun volle potentie niet bereiken. Juist de kinderen die het onderwijs het hardste nodig hebben, zijn hier de dupe van. Hoog tijd dus om dat aan te pakken. Thomas More Academie werkt samen met Karim Amghar om te werken aan kansengelijkheid. Kansengelijkheid gaat niet alleen over onder-advisering, maar ook over de samenwerking met ouders, de inrichting van het onderwijs en de cultuur op school. Hoe kun je bijvoorbeeld samenwerken met ouders die geen ervaring hebben met het Nederlandse onderwijssysteem? En hoe zorg je dat alle kinderen uitgedaagd worden in de lessen? Hoe spreek je in de lerarenkamer op een constructieve manier over de leerlingen?
Lees meerCursus Traumasensitief lesgeven
Wat doe je als een kind een woedeaanval krijgt net als je aan je instructie moet beginnen? Hoe reageer je als een leerling regels overtreedt en niet tot rede vatbaar is? En wat doe je als je vindt dat de veiligheid van de groep in het geding is? De invloed van trauma of stressvolle gebeurtenissen op de ontwikkeling en het gedrag van een kind is groot. In iedere klas zitten wel een paar kinderen die in hun leven al een opeenstapeling van stressvolle gebeurtenissen hebben meegemaakt. Van vechtscheidingen en pestgedrag tot armoede en vluchten uit een oorlogsgebied... Dergelijke gebeurtenissen kunnen kinderen ernstig beschadigen.
Lees meerPost-hbo opleiding Specialist Begaafdheid
Een (hoog)begaafd kind heeft soms net iets anders nodig. Een aanpassing in aanbod of aanpak waardoor het kind echt ‘aan’ kan gaan. Word jij degene die het verschil maakt? Ontwikkel jezelf als persoon en maak kennis met veranderkundige principes. Zo word jij de begaafdheidsspecialist op jouw school, met impact voor het onderwijs aan het (hoog)begaafde kind.
Lees meer