Meteen naar de inhoud

Pedagogisch meesterschap

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training

Het aantal prikkels dat dagelijks op ons af komt is de afgelopen decennia flink toegenomen. Veranderingen volgen elkaar snel op en we willen het allemaal ‘goed’ doen op de maatschappelijke en sociale ladder. Dit zorgt ervoor dat we gevoelsmatig veel moeten en willen. Vooral van onszelf…

De evolutionaire ontwikkeling van ons brein kan de verwerking van de prikkelstroom vaak helemaal niet bijbenen. Steeds vaker lopen volwassenen en ook kinderen mentaal en/of fysiek vast. Onbewuste gedachten en patronen spelen een grote rol bij stressbeleving. Het goede nieuws is: je kunt hier zelf invloed op uitoefenen! En zorgen dat jij je snel en structureel weer ontspannen voelt. Hoe? Dat leer je tijdens deze praktische MBSR-training.

Doel
Dankzij deze MBSR training krijg je meer grip op je stressbeleving:

  • Door je mentale veerkracht te vergroten, heb je meer invloed op je eigen gevoel van welbevinden;
  • Je krijgt inzicht in gedachtepatronen en ontvangt tools om beter om te kunnen gaan met uitdagingen;
  • Daardoor ervaar je meer rust, meer (werk)plezier, minder (werk)druk en kun je beter ontspannen.


Doelgroep
Alle onderwijsprofessionals die meer rust, plezier en minder druk willen ervaren.

Inhoud
We combineren moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Je leert over het aanleggen van helpende neurale verbindingen en brengt meer balans aan het sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel door middel van oefeningen. Dit zorgt voor meer ontspanning en helpt je fysiek gezond te blijven. We werken met de materialen van de Radboud Universiteit.

Lesdata
wo 08-03-23 t/m wo 10-05-23 van 14:30 tot 16:30 uur of 19:00 tot 21:00 uur (met uitzondering van de Meivakantie)
Je kunt kiezen of je het middag- of avondprogramma wilt volgen.

Bijzonderheden
Omdat Bernadette en categorie-1 trainer is, vergoeden veel zorgverzekeraars (een deel van) deze training. Check dit dus even bij je eigen verzekeraar! Wetenschappelijk onderzoek vanuit de Radboud Universiteit naar deze MBSR-training, waar 71 leerkrachten van de RVKO aan deelgenomen hebben, laat zien dat de stresservaring daadwerkelijk significant afneemt, de mentale gezondheid van de leerkracht significant toeneemt, evenals de zelfcompassie en mindfulnessvaardigheden. Daarnaast zijn er aanwijzingen gevonden dat deze training een nog groter effect heeft op leerkrachten die psychische problemen hebben (gehad) en/of die lesgeven aan complexere leerlingpopulaties. We starten met deze cursus in september 2022 en maart 2023. We maken gebruik van een externe trainingslocatie in het centrum van Rotterdam.


WAARDERING

‘’Balans kwijt? Doe deze training! Al mijn vooroordelen over mindfulness zijn weg.’’
‘’Deze training geeft ruimte en rust in mijn hoofd en in mijn leven. Er zijn dingen positief veranderd in mijn leven doordat ik anders ben gaan kijken en anders ben gaan handelen”.


41.
Training

Thema
Bezinning en veerkracht

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Imeldaschool, Rotterdam

Trainer
Bernadette Lensen

Afronding
Certificaat

Startdatum
08-03-2023

Aantal bijeenkomsten
6-8

Contacttijd
10-20 uren

Zelfstudie
50-100 uren

Prijs
€ 580,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden