Ga naar de inhoud

Persoonlijk leiderschap en welbevinden

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training

Het aantal prikkels dat dagelijks op ons afkomt is de afgelopen decennia flink toegenomen. Veranderingen volgen elkaar snel op en we willen het allemaal ‘goed’ doen op de maatschappelijke en sociale ladder. Dit zorgt ervoor dat we gevoelsmatig veel moeten en willen. Vooral van onszelf…

De evolutionaire ontwikkeling van ons brein kan de verwerking van de prikkelstroom vaak helemaal niet bijbenen. Steeds vaker lopen grote en ook kleine mensen vast. Het goede nieuws is: je kunt hier zelf invloed op uitoefenen! Hoe? Dat leer je tijdens deze praktische MBSR-training.

Doel
Dankzij deze MBSR training krijg je meer grip op je stressbeleving:

  • Door je mentale veerkracht te vergroten, heb je meer invloed op je eigen gevoel van welbevinden;
  • Je krijgt inzicht in gedachtepatronen en ontvangt tools om beter om te kunnen gaan met uitdagingen;
  • Daardoor ervaar je meer rust, meer (werk)plezier, minder (werk)druk en kun je beter ontspannen.


Doelgroep
Alle onderwijsprofessionals die meer rust, plezier en minder druk willen ervaren.

Inhoud

We combineren moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Je leert over het aanleggen van helpende neurale verbindingen en brengt meer balans aan in het sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel door middel van oefeningen. Dit zorgt voor meer ontspanning en helpt je fysiek gezond te blijven.

Het volgen van deze training is een mooie investering in jezelf. Wetenschappelijk onderzoek gericht op onderwijsprofessionals, laat namelijk veelbelovende effecten zien op het welbevinden van onderwijsprofessionals. Binnen de onderzoeksgroep is de stressbeleving aanzienlijk afgenomen en de zelfcompassie significant toegenomen.

Praktisch

Aantal bijeenkomsten: 8
Deze bijeenkomsten zijn op woensdagmiddagen van 14:30 tot 16:30 uur en woensdagavonden van 19:00 tot 21:00 uur in de periode tussen 11 september en 6 november 2024.

 

Omdat Bernadette erkend mindfulness-trainer is, vergoeden veel zorgverzekeraars (een deel van) deze training. Check dit dus even bij je eigen verzekeraar!

Wetenschappelijk onderzoek vanuit de Radboud Universiteit naar deze MBSR-training, waar ruim 200 leerkrachten van o.a. de RVKO aan deelgenomen hebben (71 aan de pilot, 146 aan het onderzoek met controlegroep), laat zien dat de stresservaring daadwerkelijk significant afneemt, de emotieregulatie significant verbetert, de mentale gezondheid van de leerkracht significant toeneemt, evenals de zelfcompassie en het geloof in eigen kunnen. Daarbij blijkt ook dat leerkrachten een beter klasklimaat ervaren. In april 2024 verscheen in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift het artikel van Bernadette, waarin je meer kunt lezen over wat de MBSR training oplevert voor basisschoolleerkrachten. Via deze link kan je het hele artikel lezen.

We maken gebruik van een externe trainingslocatie 10 minuten van de TMA.WAARDERING

‘’Balans kwijt? Doe deze training! Al mijn vooroordelen over mindfulness zijn weg.’’
‘’Deze training geeft ruimte en rust in mijn hoofd en in mijn leven. Er zijn dingen positief veranderd in mijn leven doordat ik anders ben gaan kijken en anders ben gaan handelen”.


50.
Training

Thema
Veerkracht en welbevinden

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Bernadette Lensen

Afronding
Certificaat

Startdatum
11-09-2024

Aantal bijeenkomsten
6-8

Contacttijd
10-20 uren

Zelfstudie
50-100 uren

Opleidingskosten
€ 580,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden