Meteen naar de inhoud

Persoonlijk leiderschap en welbevinden

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training

Het aantal prikkels dat dagelijks op ons afkomt is de afgelopen decennia flink toegenomen. Veranderingen volgen elkaar snel op en we willen het allemaal ‘goed’ doen op de maatschappelijke en sociale ladder. Dit zorgt ervoor dat we gevoelsmatig veel moeten en willen. Vooral van onszelf…

De evolutionaire ontwikkeling van ons brein kan de verwerking van de prikkelstroom vaak helemaal niet bijbenen. Steeds vaker lopen grote en ook kleine mensen vast. Het goede nieuws is: je kunt hier zelf invloed op uitoefenen! Hoe? Dat leer je tijdens deze praktische MBSR-training.

Doel
Dankzij deze MBSR training krijg je meer grip op je stressbeleving:

  • Door je mentale veerkracht te vergroten, heb je meer invloed op je eigen gevoel van welbevinden;
  • Je krijgt inzicht in gedachtepatronen en ontvangt tools om beter om te kunnen gaan met uitdagingen;
  • Daardoor ervaar je meer rust, meer (werk)plezier, minder (werk)druk en kun je beter ontspannen.


Doelgroep
Alle onderwijsprofessionals die meer rust, plezier en minder druk willen ervaren.

Inhoud

We combineren moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Je leert over het aanleggen van helpende neurale verbindingen en brengt meer balans aan het sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel door middel van oefeningen. Dit zorgt voor meer ontspanning en helpt je fysiek gezond te blijven.

Het volgen van deze training is een mooie investering in jezelf. Wetenschappelijk onderzoek gericht op onderwijsprofessionals, laat namelijk veelbelovende effecten zien op het welbevinden van onderwijsprofessionals. Binnen de onderzoeksgroep is de stressbeleving aanzienlijk afgenomen en de zelfcompassie significant toegenomen.

Programma
De trainingen zijn van 20 september 2023 t/m 15 november en zijn op woensdagmiddagen van 14:30 tot 16:30 uur of woensdagavonden van 19:00 tot 21:00 uur.
Je kunt kiezen of je het middag- of avondprogramma wilt volgen. Dit kun je bij jouw aanmelding vermelden in het opmerkingenveld.
Bij voldoende aanmeldingen starten we naast in september ook eind februari met een groep.

Bijzonderheden
Omdat Bernadette een categorie-1 trainer is, vergoeden veel zorgverzekeraars (een deel van) deze training. Check dit dus even bij je eigen verzekeraar! Wetenschappelijk onderzoek vanuit de Radboud Universiteit naar deze MBSR-training, waar 71 leerkrachten van de RVKO aan deelgenomen hebben, laat zien dat de stresservaring daadwerkelijk significant afneemt, de mentale gezondheid van de leerkracht significant toeneemt, evenals de zelfcompassie en mindfulnessvaardigheden. Daarnaast zijn er aanwijzingen gevonden dat deze training een nog groter effect heeft op leerkrachten die psychische problemen hebben (gehad) en/of die lesgeven aan complexere leerlingpopulaties. We starten met deze cursus in september 2022 en maart 2023. We maken gebruik van een externe trainingslocatie in het centrum van Rotterdam.


WAARDERING

‘’Balans kwijt? Doe deze training! Al mijn vooroordelen over mindfulness zijn weg.’’
‘’Deze training geeft ruimte en rust in mijn hoofd en in mijn leven. Er zijn dingen positief veranderd in mijn leven doordat ik anders ben gaan kijken en anders ben gaan handelen”.


41.
Training

Thema
Veerkracht en welbevinden

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Imeldaschool, Rotterdam

Trainer
Bernadette Lensen

Afronding
Certificaat

Startdatum
schooljaar 2023-2024

Aantal bijeenkomsten
6-8

Contacttijd
10-20 uren

Zelfstudie
50-100 uren

Prijs
€ 580,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden