Ga naar de inhoud

Masterclass ‘Mijn verhaal over jonge vluchtelingen in het onderwijs’ door Tess Ruikes op 24 mei 2022

Masterclass Vluchteling kinderen in het onderwijs

De regio Rotterdam verwelkomt op dit moment veel vluchteling-gezinnen uit Oekraïne. Kinderen worden opgevangen in ons onderwijs en iedereen doet zijn best een veilige omgeving voor hen te creëren. Maar waar kun je als onderwijsprofessionals zoal tegenaan lopen? En hoe kun je er voor vluchtelingkinderen zijn?

Op 24 mei organiseert Thomas More Academie een masterclass over vluchtelingen in het onderwijs. Stadssocioloog Tess Ruikes neemt je tijdens deze masterclass mee door haar ervaring als docent in het ISK vmbo-onderwijs in Rotterdam. Daarbij legt zij verbanden tussen sociologische (macro)processen en de startpositie en ontwikkeling van nieuwkomers op school in Rotterdam. Hierdoor krijg je een compleet beeld van de uitdagingen die vluchtelingkinderen met zich meedragen, en hoe en waarom deze leerlingen zich op een bepaalde manier ontwikkelen. Daarnaast leert het je sensitief te zijn voor onderliggende processen.

Na afloop van de masterclass vindt er een campfire-sessie plaats in het Innovatielab. We praten met elkaar na over het onderwerp, delen good practices en bieden ruimte voor ontmoeting en ondersteuning op dit thema. Deze masterclass is een voorproefje van het inspiratie-aanbod dat we komend schooljaar op maandagavonden programmeren. Hierbij spelen we in op vragen uit het werkveld en de actualiteit.

Praktisch
Wanneer: 24 mei 2022 van 19:00 tot 21:00 uur.
Waar: Thomas More Hogeschool, Stationssingel 80, 3033 HJ Rotterdam
Kosten: Gratis! Donatie in de vorm van tweedehands spullen voor vluchteling gezinnen wordt zeer gewaardeerd. We brengen deze direct na afloop van de Masterclass naar de Rotterdamse Stichting EsSaJo.

Inschrijven via deze link

Wees er snel bij: we hebben nog enkele plekken beschikbaar! Nodig vooral ook collega’s en andere geinteresseerden uit: iedereen is van harte welkom

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden