Meteen naar de inhoud

Teamscholingstrajecten

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Rekenverbetertraject

Rekenverbetertraject

Gemotiveerde leerlingen, dat willen we allemaal! Vooral bij vakken als rekenen, waaraan dagelijks veel tijd wordt besteed, is het belangrijk de motivatie hoog te houden. Door middel van een Rekenverbetertraject leert het team het rekenonderwijs beter vorm te geven.

De kracht van dit traject is dat het in drie fasen is verdeeld. We gaan van start met de teamleden die veel plezier hebben in rekenonderwijs. Hun zogenaamde proeftuintjes vormen de bodem voor rekenonderwijs waar de hele school uiteindelijk de vruchten van plukt.

Doel
Creëer een ijzersterk fundament in rekenonderwijs bij jullie op school met het Rekenverbetertraject:

  • Leer motiverend rekenonderwijs vorm te geven op een duurzame manier en van binnen uit;
  • Werk samen met collega’s, inspireer de ander en laat je inspireren. Zo maak je rekenonderwijs weer leuk;
  • Stel leerlingen in staat op hun eigen niveau en op een betekenisvolle manier te leren.

 

Inhoud
Het Rekenverbetertraject verspreidt zich over een periode van drie jaar. Het eerste jaar starten we met leerkrachten die met plezier het vak rekenen geven. Dit zijn ook de collega’s die graag hulp willen bieden aan collega’s op dit gebied. Zij starten met het opzetten van proeftuintjes: lessen die ervoor zorgen dat de motivatie voor rekenen-wiskunde omhoog gaat bij leerlingen. Hierdoor wordt het plezier en enthousiasme bevorderd. Belangrijk is daarbij dat leerlingen op hun eigen niveau en op betekenisvolle wijze gaan leren.
In het tweede jaar sluit een ander deel van het team aan.

Samen gaan we vanuit de proeftuintjes van het eerste jaar een visie op de rekenlessen formuleren. De school zal zich hierdoor verder ontwikkelen. In het laatste jaar gaat het hele team verder met de schoolvisie op rekenonderwijs. Alle leerkrachten in het team zijn dan bezig met het verbeteren van hun rekenonderwijs.

Dankzij het drie-fasen-systeem werken leerkrachten aan hun eigen ontwikkeling, aan de ontwikkeling van het team en aan de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op de hele school.26.
Cursus, Studiedag

Thema
Rekenen

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Eigen locatie

Trainer
Madeleine Vliegendhart

Afronding
Certificaat

Startdatum
n.a.v. offerte

Aantal bijeenkomsten
in overleg

Contacttijd
Op maat uren

Zelfstudie
Op maat uren

Prijs
Op basis van offerteAanmelden

Offerte opvragen


Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden