Type scholing
Duur
Startmoment
Categorie
Thema
Rol
Masterclass kansengelijkheid, diversiteit en inclusie in het onderwijs
Amin Asad geeft een masterclass over kansengelijkheid, diversiteit en inclusie in het onderwijs. Hierin gaat hij ook in op het belang van verbinding met leerlingen. Hij zoomt in op uitdagingen waar een leerkracht tegenwoordig mee te maken kan krijgen en hoe verbinding kan helpen om deze uitdagingen te overwinnen. Als docent is Amin gedreven om zijn studenten te inspireren en te motiveren. Hij gelooft dat het belangrijk is om als docent een veilige leeromgeving te creëren waarin studenten zich gezien en gehoord voelen. Naast zijn werk als docent is Amin ook auteur en spreker. In zijn lezingen deelt hij zijn persoonlijke verhaal en ervaringen over inclusie, weerbaarheid, kwetsbaarheid en verbinding. Zijn verhaal is inspirerend en toont aan dat het mogelijk is om tegenslagen te overwinnen en successen te behalen door middel van veerkracht en doorzettingsvermogen.
Lees meerBoostersessies mindful based stress reduction 2025-2026
Ben je oud-deelnemer van de MBSR-training van Bernadette Lensen? Dan wil je dit niet missen. Op veler verzoek van oud-deelnemers worden er komend schooljaar vier gratis booster/terugkomsessies door Bernadette gegeven en ben je van harte welkom voor inspiratie, verdieping en verbinding. Beoefening, psycho-educatie, delen van ervaringen, meerdere veerkrachtvaardigheden en inzichten uit de wetenschap — steeds met een concrete vertaalslag naar jouzelf en jouw klas. 🧘♀️ Beoefening 💬 Uitwisseling 💡 Inspiratie 📚 Verdieping
Lees meerMini-symposium Pedagogische en publieke waarden bij digitale technologie in het onderwijs
Technologische onderwijsinnovaties volgen elkaar in rap tempo op, waarmee ook de invloed van technologische bedrijven op de onderwijssector groeit. Hoe zorgen we dat lerarenopleidingen aan zet blijven bij de toerusting van toekomstige leraren, en dat er in de opleidingen aandacht is voor de pedagogische en publieke impact van digitale technologie in het onderwijs? Die vragen staan centraal in dit minisymposium georganiseerd door Kennisnet, de Universiteit Utrecht en de Radiant Lerarenopleidingen. Het doel van dit minisymposium voor lerarenopleiders (PO en VO) is om te leren van experts op het gebied van kritische digitale geletterdheid en de krachten te bundelen bij het versterken van het curriculum.
Lees meerFilosofieseminar Praktijkgemeenschap Professionaliseren met hart en ziel
Elk jaar organiseert het lectoraat een filosofieseminar rond een filosoof die voor leraren en lerarenopleiders interessant kan zijn. De afgelopen jaren hebben we teksten gelezen van Martin Heidegger over ‘het razen van de techniek’, Hans Georg Gadamer over ‘leren van de ervaring’ en Maurice Merleau-Ponty over ‘lesgeven als belichaamde praktijk’. Steeds is er een gastdocent die doorgaans filosofie doceert aan de universiteit, om de deelnemers in te leiden in de tekst en in gesprek te gaan over de vragen die de tekst oproept. Filosofen denken vaak op verrassende manieren over de dingen na. Het kan een uitdaging zijn om in hun gedachten mee te gaan, maar dat kan tegelijkertijd ook een boeiende ervaring zijn. Het doel van de filosofieseminars is om toegang te geven tot soms moeilijk toegankelijke teksten en zo het uitzicht te verruimen. Het filosofieseminar vindt plaats op twee vrijdagen met enige tijd tussen de twee bijeenkomsten.
Lees meerPedagogische dialoogavonden – Praktijkgemeenschap professionaliseren met hart en ziel
Driemaal per jaar organiseert het lectoraat Professionaliseren met hart en ziel in samenwerking met Stichting Nivoz en Het Dokhuis dialoogavonden rond een bepaald thema dat samenhangt met de pedagogische dimensie van het onderwijs. Tijdens deze avonden, die afwisselend plaatsvinden op Thomas More Hogeschool en het Dokhuis, is er ruimte voor dialoog en ontmoeting. Voorafgaand is er steeds een gezamenlijke maaltijd.
Lees meerSchoolopleider Refresh Dag
Wil je graag jouw kennis en coachvaardigheden updaten en opfrissen? Volg dan de schoolopleider refresh dag.
Lees meer