Professionalisering

Teamscholing

Inhoud

Inhoud

Kansengelijkheid gaat niet alleen over onder-advisering, maar ook over de samenwerking met ouders, de inrichting van het onderwijs en de cultuur op school. Hoe kun je bijvoorbeeld samenwerken met ouders die geen ervaring hebben met het Nederlandse onderwijssysteem? En hoe zorg je dat alle kinderen uitgedaagd worden in de lessen? Hoe spreek je in de lerarenkamer op een constructieve manier over de leerlingen?

Voor elke school betekent werken aan kansengelijkheid iets anders. We helpen jullie daarom graag op weg om in jullie specifieke context aan de slag te gaan met kansengelijkheid in het onderwijs. En dit doen we op verschillende verdiepingsniveaus:

Inspiratie
Ben je nieuwsgierig naar kansengelijkheid in het onderwijs? Tijdens een inspiratiebijeenkomst gaan we in op de theoretische achtergrond van kansengelijkheid en hoe je daar als school een bijdrage aan kunt leveren. We leggen uit hoe verregaand de gevolgen van kansenongelijkheid zijn en geven inspiratie mee om mee te gaan oefenen in je eigen klas.

Cursus
Tijdens een training van vier bijeenkomsten gaan we dieper in op jouw rol als onderwijsprofessional. Daarbij richten we ons op de samenwerking met ouders, de inrichting van het onderwijs en de cultuur op school. Onder begeleiding van inhoudelijke experts bespreken we hoe je in jouw onderwijspraktijk kunt werken aan gelijke kansen. Welke rol spelen onbewuste vooroordelen in de praktijk? Wie ben jij zelf als professional? Aan het eind van dit traject heb je een beeld hoe jij in jouw eigen praktijk kunt bijdragen aan kansengelijkheid.

Duurzaam traject
In een maatwerktraject neem jij samen met enkele collega’s het voortouw bij het werken aan gelijke kansen op jullie school. Dit doe je in samenwerking met een procesbegeleider en in nauwe afstemming met jullie leidinggevenden. Je organiseert activiteiten met je collega’s en bedenkt samen manieren om de kansengelijkheid op jullie school te versterken. Zo werken we toe naar een duurzame verandering.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Doelgroep

Doelgroep

Deze teamscholing is bedoeld voor leerkrachten, intern begeleiders en schoolleiders die willen werken aan kansengelijkheid binnen hun onderwijspraktijk. Het is geschikt voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: in overleg
Data: in overleg
Locatie: eigen schoollocatie
Trainer: Pieter Boshuizen
Opleidingskosten: op basis van offerte

Quotation mark

“Education cannot compensate for society” (Bernstein). Pieter houdt zich bezig met de rol van de school in de samenleving. Afgestudeerd in pedagogische ethiek en onderwijskunde, denkt hij kritisch met teams mee wat zij van waarde vinden op school en wat dit vraagt voor de vormgeving van het onderwijs. Zijn expertise ligt op het gebied van burgerschapsvorming, kansengelijkheid en waardengedreven professionalisering.

Pieter Boshuizen - Docentonderzoeker

Werk samen aan kansengelijkheid en creëer gelijke kansen voor elk kind in het onderwijs.

Dit zeggen anderen - Onderweg naar kansengelijkheid

Pieter Boshuizen

Docentonderzoeker

Dit zeggen anderen

Onderweg naar kansengelijkheid

Leg jullie ontwikkelvraag aan ons voor!

Meer informatie over dit traject
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Training Uitdagende maatschappelijke vraagstukken bespreken in de groep

Gevoelige onderwerpen in de klas of op school bespreken kan een uitdaging zijn. Vaak is er weinig tijd om alle perspectieven te overwegen en hierover met collega's te praten of als school een standpunt in te nemen. Toch is het essentieel om een veilig klimaat te waarborgen en polarisatie tegen te gaan. Deze inspiratieworkshop biedt de ruimte en tools om complexe en polariserende thema's effectief aan te pakken. We gebruiken praktijksituaties, nemen afstand om te reflecteren en zoomen vervolgens in om praktische oplossingen te vinden.

Lees meer
Lees meer over

Praktijkgemeenschap Professionaliseren met hart en ziel

Vanuit het Lectoraat Professionaliseren met Hart en Ziel biedt onze hogeschool een uniek professionaliseringstraject aan, bestaande uit vijf bijeenkomsten verspreid over het jaar. Dit traject is speciaal ontworpen voor leraren en lerarenopleiders die hun onderzoekend vermogen willen versterken en hun onderwijspraktijk willen verrijken. Elke bijeenkomst behandelt een specifiek thema, waardoor je nieuwe inzichten en vaardigheden opdoet die direct toepasbaar zijn in je eigen klas.

Lees meer
Lees meer over