Meteen naar de inhoud

Debbie van der Burgh

“Eigentijds en Eigenwijs montessorionderwijs”.

Debbie is onze expert montessorionderwijs en een echte aanvoerder als het gaat om verbinding en samenwerking tussen leerkrachten. Zij gelooft als geen ander in het zelfoplossend denkvermogen van leerkrachten, geïnspireerd door elkaar. En dat is precies hoe ze onderwijsprofessionals en teams traint: ze gebruikt de verantwoording voor je eigen leerproces en spreekt je daar op aan. Bovendien krijg je veel ruimte en tijd om je eigen ontwikkeling vorm te geven en samen met je collega’s te leren. Debbie vertaalt theorie en wetenschap daarbij naadloos terug naar de hedendaagse onderwijspraktijk.

Debbie heeft jarenlange ervaring in het montessorionderwijs: als leerkracht, als schoolleider en ook door haar werkzaamheden voor het Montessori Ontwikkel Centrum van de NMV. Tegenwoordig werkt ze vanuit haar eigen bedrijf Montessori Movement 010 samen met Thomas More Hogeschool en vele andere experts. Dankzij deze brede ervaring neemt Debbie je mee in je eigen ontwikkeling tot montessorileerkracht en helpt ze scholen hun montessorivisie te versterken.
Recent verscheen van haar hand een stuk in het boek ‘Perspectieven op Montessori’ (Saxion Progressive Education University Press, 2020).