Inhoud

Inhoud

Leer hoe je een Skillslab effectief kunt inzetten om leerlingen uit te dagen, te inspireren en te laten experimenteren. Onze aanpak zorgt voor een gedegen ontwikkeling van jullie Skillslab en versterkt het draagvlak binnen de school voor deze innovatieve onderwijsvorm.

Succesvol leren werken met een Skillslab vergt nieuwe inzichten, kennis en een specifieke mindset. Dit proces is een expeditie en geen georganiseerde wandeltocht. Onze procesbegeleiders helpen jullie team op weg bij het ontwikkelen van en werken met een eigen Skillslab. Bovendien creëren we samen draagvlak voor deze vernieuwende onderwijsvorm met behulp van professionele leergemeenschappen. Parallel aan deze ontwikkeling trekken we in en vanuit het Innovatielab op Thomas More Hogeschool met elkaar op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Samen met één of meerdere procesbegeleiders gaan we concreet met jullie team aan het werk en haken we aan bij jullie ontwikkelbehoefte. Dit kan bijvoorbeeld het volgende betekenen:

  • We stellen een Innovatieplan op en werken deze uit in de praktijk;
  • Er wordt een Skillslab ontwikkeld in de school, waar leerkrachten en kinderen aan de slag kunnen;
  • De visie op het onderwijsproces wordt hierbij als uitgangspunt genomen;
  • We leren nieuwe kennis, vaardigheden en de juiste mindset aan om het Skillslab succesvol te kunnen gebruiken.
  • Waar mogelijk integreren we kerndoelen van verschillende vakken in de leerdoelen van het Skillslab.
  • Dankzij het bijdragen aan professionele leergemeenschappen vergroten we het draagvlak voor Skillslabs op een actieve manier.
Doelgroep

Doelgroep

Schoolteams die willen starten of verder willen ontwikkelen met een Skillslab binnen hun onderwijspraktijk.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: in overleg
Startdatum: in overleg
Locatie: eigen schoollocatie
Trainer: wordt gekozen passend bij de ontwikkelvraag
Opleidingskosten: op basis van offerte

Leg jullie ontwikkelvraag aan ons voor!

Meer informatie over dit traject
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA
Quotation mark

Ontdek samen met onze procesbegeleiders de kracht van Skillslabs en creëer een inspirerende leeromgeving voor jouw leerlingen!

Dit zeggen anderen - Procesbegeleiding Skillslab

Anderen kozen ook

Teamscholing ICT-boost voor je school

Ontdek de kracht van ICT in het onderwijs en zet samen met ons een duidelijke koers uit voor jouw school. Tijdens dit traject verkennen we de mogelijkheden en vertalen we dit naar een concrete visie en actieplan dat past bij de behoeften van jouw team en leerlingen. Van digitale leermiddelen tot ICT-infrastructuur en het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden, we bieden een op maat gemaakt programma om jouw school klaar te stomen voor de toekomst.

Lees meer
Lees meer over

Aan de slag in het Innovatielab

Stap binnen in ons Innovatielab en laat je inspireren door de nieuwste onderwijsinnovaties! Tijdens een interactieve sessie of workshop ga jij, je team of klas experimenteren met diverse technologieën en educatieve tools. Van mediawijsheid tot AI en maakonderwijs, er is voor elk onderwijsniveau wat wils. Ons Lab biedt de ideale omgeving om je onderwijs te vernieuwen en te verrijken met innovatieve ideeën. Wil je met jouw klas naar het Innovatielab komen? Dan kun je vanaf nu voordeling gebruik maken van Buzz010 om het vervoer naar het Lab te organiseren.

Lees meer
Lees meer over

Post-hbo opleiding Specialist digitale geletterdheid

Ben jij gefascineerd door de impact van innovatie in het onderwijs? Wil je ontdekken hoe moderne technologieën het leerproces kunnen verrijken? De Post-hbo opleiding Specialist Digitale Geletterdheid biedt jou de kans om je vaardigheden te vergroten en je team te inspireren. Tijdens deze intensieve opleiding behaal je tevens je certificaat tot I-coach, inclusief!

Lees meer
Lees meer over