Inhoud

Inhoud

De coaching voor zij-instromers, deeltijders en buitentalent richt zich op het versterken van jouw rol als leerkrachtcoach. Ontdek hoe je effectief ondersteuning biedt aan collega’s die hun werk combineren met een opleiding. Ze zijn vaak al verantwoordelijk voor een hele groep, voeren oudergesprekken en houden de administratie op orde. Leer diverse coachingsmethoden toe te passen en ontwikkel jezelf als coach via co-teaching en reflectie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

In vier bijeenkomsten ontwikkel je je tot leerkrachtcoach. Gesprekken op basis van casuïstiek, door jou als deelnemer zelf ingebracht, dragen in hoge mate bij aan je ontwikkeling tijdens deze cursus. Je oefent daarnaast met het uitvoeren van groepsbezoeken en rondt de cursus af met een reflectieverslag.

Doelgroep

Doelgroep

Onderwijsprofessionals die collega’s begeleiden op de werkvloer die hun werk combineren met een opleiding.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 4 bijeenkomsten
Startdatum: 14 januari 2025
Lestijd: dinsdagen van 18:00-21:00 uur
Locatie: Thomas More Hogeschool
Trainer: ervaren coach
Opleidingskosten: €675,-
Afronding: certificaat

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA
Quotation mark

We hebben veel casussen behandeld en vaardigheden geoefend. Dit maakt de training heel toepasbaar in de praktijk. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan en heb er al veel aan gehad in mijn taak als coach voor zij-instromers.

Dit zeggen anderen - Coaching voor zij-instromers en buitentalent

Anderen kozen ook

Opleiding tot Schoolopleider

De opleiding tot Schoolopleider biedt jou de kans om een essentiële rol te vervullen in het begeleiden en coachen van studenten en startende leerkrachten binnen jouw school. Leer hoe je het concept van Samen Opleiden optimaal implementeert en geef vorm aan een rijke leeromgeving waarin praktijk en theorie samenkomen.

Lees meer
Lees meer over

Coachend begeleiden (verdieping)

Wil je graag jouw coachvaardigheden opbouwen of uitbreiden? Volg dan de verdiepingscursus de authentieke coach. Jij staat zelf centraal in deze cursus aan de hand van eigen casuïstiek die jou direct verder helpen in de praktijk. Ontdek hoe je eigen sleutelgebeurtenissen van invloed zijn op jouw manier van coachen. Maak kennis met verschillende theorieën, technieken en modellen die je helpen om het coachingsproces vorm te geven en ervaar dat wat werkt.

Lees meer
Lees meer over

Cursus Coachend begeleiden (basis)

Ontdek hoe je als leerkracht een coachende rol kunt vervullen in het begeleiden van (jong) volwassenen naar het beroep van leerkracht. Deze cursus biedt een praktijkgerichte aanpak om je coachingsvaardigheden te ontwikkelen, zodat je studenten effectief kunt ondersteunen tijdens hun leerproces tijdens hun stage bij jou op school.

Lees meer
Lees meer over