Inhoud

Inhoud

Deze training is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers. Met het VE programma Uk & Puk werk je aan de ontwikkeling van jonge kinderen, gericht op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Het programma vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen en draagt bij aan hun brede ontwikkeling. De nadruk van de training ligt op ontwikkelingsgerichte en didactische vaardigheden, het pedagogisch-educatief handelen op de groep.

De training wordt gegeven door een gecertificeerd Uk & Puk trainer. Bij voldoende afronding ontvang je dan ook een officieel erkend VE-certificaat Uk & Puk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Het programma is opgebouwd uit 20 bijeenkomsten van 6 á 7 uur. Elke bijeenkomst is gericht op een ontwikkelingsgebied van het jonge kind. Vooraf vul je een intakeformulier en een QuickScan in; een nulmeting om je beginsituatie vast te stellen. De QuickScan herhalen we als tussenevaluatie en een QuickScan als eindevaluatie.

Als deelnemer krijg je naast de bijeenkomsten ook 6 groepsconsultaties op je eigen werkplek. Om de kwaliteit te waarborgen, alle ontwikkelgebieden te doorgronden en al je leeruitkomsten goed te kunnen implementeren in je eigen werkpraktijk, zijn de bijeenkomsten verdeeld over 1,5 á 2 jaar.

Doelgroep

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers met minimaal een mbo-niveau 3 opleiding.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 20 bijeenkomsten in anderhalf jaar
Startdatum: 25 oktobber 2024
Lestijden: vrijdagen van 09:30-16:30 uur
Locatie: Thomas More Hogeschool
Trainer: Trees Houdijk en/of Lucinda Hecbert
Opleidingskosten: €3.195,-
Materiaalkosten: €118,50
Arrangementskosten: €136,50
Toelatingseisen: mbo-3 niveau of hoger
Afronding: officieel erkend certificaat

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA
Quotation mark

Verdiep je pedagogische kennis en verrijk de ontwikkelingskansen van jonge kinderen.

Dit zeggen anderen - VE training Uk en Puk

Anderen kozen ook

Cursus Versterken van de doorgaande lijn tussen VE en basisonderwijs

Ontdek hoe je als onderwijsprofessional de overgang tussen voorschoolse educatie en het basisonderwijs optimaliseert. Deze cursus biedt diepgaande inzichten en praktische tools om educatieve activiteiten naadloos op elkaar af te stemmen, van peuters tot en met groep 3. Je gebruikt je eigen praktijk als bron van inspiratie en onderzoek, met een focus op effectieve samenwerking, pedagogisch handelen, en ouderbetrokkenheid.

Lees meer
Lees meer over

Montessori voor VVE

De Montessori voor VVE opleiding biedt pedagogisch medewerkers en coaches werkzaam in de kinderopvang op kinderdagverblijven en peutergroepen een inspirerende leeromgeving. Hierin krijg je de ruimte om je eigenheid te onderzoeken en je te ontwikkelen op jouw eigen tempo. We integreren montessori principes met VVE leerdoelen, zodat je optimaal kunt bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen.

Lees meer
Lees meer over

Montessori opleiding voor pedagogisch medewerkers

De Montessori opleiding voor pedagogisch medewerkers biedt een inspirerende leeromgeving waarin je jouw eigenheid kunt onderzoeken en jezelf kunt ontwikkelen binnen het gedachtegoed van Maria Montessori. Je leert de principes van zelfstandigheid, zelfredzaamheid, en pedagogisch handelen in de praktijk toe te passen, gekoppeld aan de pedagogische opvoedingsdoelen uit de Wet Kinderopvang.

Lees meer
Lees meer over