Inhoud

Inhoud

Je verdiept je in de ontwikkeling en het speel- en leergedrag van jonge kinderen. Leer hoe je jouw rol als professional optimaal kunt inzetten om jonge kinderen nog beter aan te zetten om zich spelend te ontwikkelen.

De Basiscursus jonge kind voor onderwijsassistenten kan ook worden gevolgd als onderdeel van de Jonge Kind route binnen het LevelUp programma. Heb je al vakken gevolgd binnen LevelUp en het Level Pedagogisch Professional behaald? Dan kun je met deze cursus je jonge kind vaardigheden verder ontwikkelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Deze cursus bestaat uit drie interactieve bijeenkomsten waarin we het thema vanuit de volgende uitgangspunten behandelen:

  • Wat weet ik? Verwachtingen van het jonge kind, ontwikkelingsfasen, basisprincipes van leeractiviteiten.
  • Wat zie ik? Observatietechnieken, herkennen van speel- en leergedrag, signaleren van ontwikkelingsbehoeften.
  • Wat doe ik? Praktische toepassing in de groep, leiding geven aan groepsactiviteiten, integratie van taal en rekenen.

 

Doelgroep

Doelgroep

Onderwijsassistenten die werken met jonge kinderen en hun vaardigheden willen verdiepen.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 3 bijeenkomsten
Startdatum: 17 oktober 2024
Lestijd: donderdagen van 16:30-20:00 uur
Locatie: Thomas More Hogeschool
Trainer: Tanja Riebroek
Opleidingskosten: €475,-
Arrangementskosten: €31,50
Afronding: certificaat

Quotation mark

"Play gives children a chance to practice what they are learning". Tanja's passie ligt in de speelse manier waarop jonge kinderen leren: nieuwsgierig en puur. Zorgen dat een kind zich optimaal kan ontwikkelen is dan ook haar hoogste doel. Tanja maakt als geen ander verbinding met de praktijk door haar jarenlange ervaring als jonge kind leerkracht. Jouw praktijk is voor haar dan ook altijd het startpunt en samen verkennen jullie wat er écht nodig is om het onderwijs aan het jonge kind bij jou op school nog meer te kunnen versterken.

Tanja Riebroek - Trainer

Kort maar zeer krachtig! Eigenlijk was alles dat werd behandeld heel leerzaam. Het had van mij nog wel langer mogen duren ;)

Dit zeggen anderen - Jonge kind onderwijsassistenten

Tanja Riebroek

Trainer

Dit zeggen anderen

Jonge kind onderwijsassistenten

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

VE Training Uk & Puk

De VE Training Uk & Puk biedt pedagogisch medewerkers een diepgaande training gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen. Het programma richt zich op diverse ontwikkelingsgebieden en versterkt pedagogisch-educatieve vaardigheden, zodat je als professional optimaal kunt bijdragen aan de brede ontwikkeling van kinderen.

Lees meer
Lees meer over

Teamscholing Jonge kind vakmanschap

Ontdek de kracht van spelend en onderzoekend leren voor jonge kinderen tijdens de training Jonge Kind Vakmanschap. Samen met je onderbouwteam ontwikkel je een solide fundament om spelend leren effectief toe te passen in groep 1 en 2. Leer hoe je actuele ontwikkelingen in het onderwijs aan jonge kinderen vertaalt naar praktische toepassingen in jouw school.

Lees meer
Lees meer over

Training Kleutergym

Het leukste vak op school vinden kinderen vaak de gymles. Het mooie aan bewegen is dat het enorm goed is voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Kinderen laten bewegen kan iedereen, maar hoe zorg je ervoor dat je kinderen goed laat bewegen?

Lees meer
Lees meer over