Inhoud

Inhoud

Het aantal prikkels dat dagelijks op ons afkomt, is de afgelopen decennia flink toegenomen. Veranderingen volgen elkaar snel op en we willen het allemaal ‘goed’ doen op de maatschappelijke en sociale ladder. Dit zorgt ervoor dat we gevoelsmatig veel moeten en willen, vooral van onszelf.

De training Mindfulness Bases Stress Reduction zorgt ervoor dat je wat er op je af komt beter kunt gaan reguleren. Je leert over het aanleggen van helpende neurale verbindingen en brengt meer balans aan in het sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel door middel van oefeningen. Dit zorgt voor meer ontspanning en helpt je fysiek gezond te blijven. We combineren moderne psychologische inzichten met beproefde vormen van meditatie en yoga.

Het volgen van deze training is een mooie investering in jezelf. Wetenschappelijk onderzoek gericht op onderwijsprofessionals laat veelbelovende effecten zien op hun welbevinden. Binnen de onderzoeksgroep is de stressbeleving aanzienlijk afgenomen en de zelfcompassie significant toegenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Dankzij deze MBSR-training krijg je in 8 bijeenkomsten meer grip op je stressbeleving. Door je mentale veerkracht te vergroten, heb je meer invloed op je eigen gevoel van welbevinden. Je krijgt inzicht in gedachtepatronen en ontvangt tools om beter om te gaan met uitdagingen. Hierdoor ervaar je meer rust, meer (werk)plezier, minder (werk)druk en kun je beter ontspannen.

Doelgroep

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor alle onderwijsprofessionals die meer rust, plezier en minder druk willen ervaren.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 8 bijeenkomsten
Startdatum: 11 september 2024
Lestijd: woensdagen, 1 groep van 14:30-16:30 uur, en 1 groep van 19:00-21:00 uur
Locatie: Externe trainingslocatie op 5 minuten van TMH en Rotterdam Centraal Station
Trainer: Bernadette Lensen
Opleidingskosten: €580,-
Afronding: certificaat

Subsidie

Subsidie

Omdat Bernadette erkend mindfulness-trainer is, vergoeden veel zorgverzekeraars (een deel van) deze training. Check dit dus even bij je eigen verzekeraar!

Wetenschappelijk Onderzoek

Wetenschappelijk Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek vanuit de Radboud Universiteit naar deze MBSR-training, waarbij ruim 200 leerkrachten van onder andere de RVKO deelnamen (71 aan de pilot en 146 aan het onderzoek met controlegroep), toont aan dat de stresservaring significant afneemt, de emotieregulatie verbetert, de mentale gezondheid toeneemt, evenals de zelfcompassie en het geloof in eigen kunnen. Leerkrachten ervaren ook een beter klasklimaat.

In april 2024 verscheen een artikel van Bernadette in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift, waarin je meer kunt lezen over de effecten van de MBSR-training voor basisschoolleerkrachten. Lees het hele artikel hier.

Quotation mark

“Van gelukkige leerkrachten leer je de mooiste dingen.” (Loesje) Bernadette is onze expert op het gebied van mindfulness. Met 30 jaar ervaring als leerkracht en schoolleider liet zij zich universitair scholen in de mentale veerkrachtbevordering. Bernadette is ervan overtuigd dat iedere onderwijsprofessional de kracht van mindfulness moet ervaren. Het verweven van wetenschappelijke kennis met de dagelijkse onderwijspraktijk inspireert haar daarbij het meest.

Bernadette Lensen - Trainer

De trainer is enorm inspirerend en lekker nuchter. Ze weet de kennis goed over te brengen en een veilige groep te creëren. Ik heb heel veel inzichten gekregen in bewuste en onbewuste patronen. Daarnaast werd er buiten het programma om ook echt ingesprongen op wat er speelde in de groep. Ik kan het nog elke dag toepassen voor de klas, maar ook in mijn privé!

Dit zeggen anderen - Mindfulness training

Bernadette Lensen

Trainer

Dit zeggen anderen

Mindfulness training

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Training Voorkom je burnout!

Ontdek in deze eendaagse training hoe je als onderwijsprofessional veerkrachtig omgaat met de druk van het onderwijsveld. Leer krachtige strategieën om balans te vinden in vitaliteit, voeding, beweging, mindset en ontspanning. Krijg diepgaand inzicht in de impact van stress op jouw lichaam en ontvang direct toepasbare tips om stress te verminderen. Zeg ‘nee’ wanneer nodig en laad jezelf tijdig op. Bereid je voor op een gezonde transformatie en zet de eerste stap naar een evenwichtiger en energieker onderwijsleven. En dat allemaal in één dag!

Lees meer
Lees meer over

Training De bewuste leraar

Jij voelt dat er meer is dan alleen het geven van een goede rekenles. Wat hebben kinderen nu écht nodig en hoe zorg je dat iedereen het gevoel heeft dat hij of zij er mag zijn? In deze training ligt de focus op het naar een hoger niveau tillen van jouw professionaliteit als leerkracht. Al jouw overtuigingen, patronen en talenten vormen namelijk de bril waarmee je naar de wereld en naar kinderen kijkt.

Lees meer
Lees meer over

Training Persoonlijk leiderschap voor onderwijsprofessionals

Er wordt veel van jou als onderwijsprofessional verwacht. Je bent vaak druk bezig om anderen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. Heb je soms het gevoel druk te zijn met van alles behalve met jezelf? Wil je meer vanuit drijfveren en motivatie je beroep kunnen uitoefenen en doordachte keuzes maken in je professionele doorontwikkeling? Wordt het tijd om ook voor jezelf te zorgen? Dan is de training Persoonlijk Leiderschap wat voor jou.

Lees meer
Lees meer over