Inhoud

Inhoud

Er wordt veel van jou als onderwijsprofessional verwacht. Je bent vaak druk bezig om anderen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. Juist dáárom is het ook belangrijk om aandacht aan jezelf te blijven besteden. Om goed te weten waar je voor staat en wat jouw drijfveren zijn.

Persoonlijk leiderschap gaat over jou. Wie je bent, wat je persoonskenmerken zijn, wat je motiveert en hoe je meer zelfregie pakt over je eigen ambities. Middels een persoonlijkheids- en motivatievragenlijst (HRMforce) wordt jouw profiel samen met de trainer in kaart gebracht. Dit helpt je om meer zicht te krijgen op wat voor jou belangrijk is en hoe we gericht en bewust kunnen werken aan jouw sterke kanten. Een mini-inkijkje in wat jou beweegt en motiveert om met energie en geluk in jouw werk en leven te staan.

Na het volgen van deze training kun je de neiging loslaten om controle te willen houden over situaties die niet beïnvloedbaar zijn. Je kent het verschil tussen verstrikt raken in gedachten en er flexibel mee omgaan. Je weet hoe je mindfulness kunt toepassen om uit je hoofd te komen en contact te maken met wat je belangrijk vindt om te doen. Je kunt jezelf beschouwen vanuit verschillende perspectieven en in de verschillende rollen die je hebt in je dagelijks leven en werk. Je weet wat jouw waarden zijn en hoe deze tot uiting komen in jouw dagelijks leven en werk. Je zet jouw waarden om in toegewijd handelen, zodat je doet waar jij voor staat. Je kent je sterke kanten en motivaties en weet hoe je hiernaar kunt handelen. Daarnaast waardeer je datgene wat jou juist uniek maakt.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Deze training bestaat uit 4 bijeenkomsten gebaseerd op het gedachtegoed van ACT (Acceptance and Commitment Therapy), TA (Transactionele Analyse) en Positieve Psychologie. We werken gericht aan acceptatie en het effectiever omgaan met emoties en cognities zonder deze rechtstreeks te willen veranderen. De training bestaat uit ervaringsgerichte oefeningen en theorie die direct toepasbaar is.

Doelgroep

Doelgroep

Deze training is bedoeld onderwijsprofessionals die zich willen verdiepen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. En die meer inzicht willen krijgen in hun drijfveren en motivatie om hun werk met meer energie en voldoening te kunnen uitvoeren. Het programma is preventief en niet bedoeld voor deelnemers die overbelast zijn of dreigen te worden.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 4 bijeenkomsten
Startdatum: 25 november 2024
Lestijd: maandagen van 16:00-19:30 uur
Locatie: Thomas More Hogeschool
Trainer: Sanne Boer
Opleidingskosten: €580,-
Afronding: certificaat

Quotation mark

‘Education is the most powerful weapon which you can use to change the world’ (Nelson Mandela). Sanne is onze expert op het gebied van persoonlijk leiderschap. Zij heeft 10 jaar voor de klas gestaan en is NLP-coach en onderwijskundige (MEd). Haar drijfveer? Dat zowel leerkrachten als leerlingen met een spránkel in hun ogen naar school komen. Zin om te werken, zin om te leren! Sanne staat bekend om haar nieuwsgierige, verfrissende kijk op onderwijs en heeft als motto: Let’s spark!

Sanne Boer - Trainer

Ontwikkel jezelf door inzicht in je drijfveren en motivatie en versterk jouw zelfregie.

Dit zeggen anderen - Persoonlijk leiderschap

Sanne Boer

Trainer

Dit zeggen anderen

Persoonlijk leiderschap

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Training Voorkom je burnout!

Ontdek in deze eendaagse training hoe je als onderwijsprofessional veerkrachtig omgaat met de druk van het onderwijsveld. Leer krachtige strategieën om balans te vinden in vitaliteit, voeding, beweging, mindset en ontspanning. Krijg diepgaand inzicht in de impact van stress op jouw lichaam en ontvang direct toepasbare tips om stress te verminderen. Zeg ‘nee’ wanneer nodig en laad jezelf tijdig op. Bereid je voor op een gezonde transformatie en zet de eerste stap naar een evenwichtiger en energieker onderwijsleven. En dat allemaal in één dag!

Lees meer
Lees meer over

Training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

Het aantal prikkels dat dagelijks op ons afkomt, is de afgelopen decennia flink toegenomen. Veranderingen volgen elkaar snel op en we willen het allemaal 'goed' doen op de maatschappelijke en sociale ladder. Dit zorgt ervoor dat we gevoelsmatig veel moeten en willen, vooral van onszelf. De evolutionaire ontwikkeling van ons brein kan de verwerking van de prikkelstroom vaak niet bijbenen. Steeds vaker lopen grote en kleine mensen vast. Het goede nieuws is: je kunt hier zelf invloed op uitoefenen! Hoe? Dat leer je tijdens deze praktische MBSR-training.

Lees meer
Lees meer over

Training De bewuste leraar

Jij voelt dat er meer is dan alleen het geven van een goede rekenles. Wat hebben kinderen nu écht nodig en hoe zorg je dat iedereen het gevoel heeft dat hij of zij er mag zijn? In deze training ligt de focus op het naar een hoger niveau tillen van jouw professionaliteit als leerkracht. Al jouw overtuigingen, patronen en talenten vormen namelijk de bril waarmee je naar de wereld en naar kinderen kijkt.

Lees meer
Lees meer over