Inhoud

Inhoud

Kun je zelfsturing zelfgestuurd leren? Hoe bevorder je zelfsturing en eigenaarschap in je groep of op school? Dat leer je in deze cursus!

Kennis over de ontwikkeling van executieve functies biedt je de handvatten om het eigenaarschap van leerlingen te vergroten. Tijdens deze cursus verkennen we hoe je met i-Self je leerlingen kunt begeleiden. Je leert verschillende strategieën aan te bieden en helpt leerlingen inzicht te krijgen in hun eigen leerproces. Je doet theoretische kennis op en krijgt praktische handvatten om zelfsturing en eigenaarschap te versterken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

In vier bijeenkomsten van 2,5 uur leer je hoe je I-self kunt inzetten om zelfsturing en eigenaarschap te versterken.

Doelgroep

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten die zich willen professionaliseren op het gebied van zelfsturing en eigenaarschap in het onderwijs. De cursus is geschikt voor zowel beginnende als ervaren leerkrachten die hun vaardigheden in het begeleiden van leerlingen willen versterken.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 4 bijeenkomsten
Startdatum: 22 oktober 2024
Lestijd: dinsdagen van 15:30-18:00 uur
Locatie: Thomas More Hogeschool
Trainer: Ineke Vermeulen
Opleidingskosten: €650,-
Afronding: certificaat

Quotation mark

"Eerst het kind, dan de leerling". Ineke heeft veel ervaring als daltonleerkracht en -visiteur, IB-er, opleidingsdocent, kindertherapeut en onderzoeker voor het Lectoraat Vernieuwingsonderwijs. Haar expertise ligt dan ook vooral op het gebied van het getraumatiseerde kind, zelfregulatie, gedrag, eigenaarschap en executieve functies. Als trainer spreekt ze jou voortdurend aan op jouw passie voor het onderwijs en laat ze je nadenken over wat voor leerkracht je wil zijn.

Ineke Vermeulen - Trainer

Veel kennis over de methode I-self. Er was veel ruimte voor uitwisseling met andere deelnemers e dat was heel leerzaam.

Dit zeggen anderen - Zelfsturing dmv I-self

Ineke Vermeulen

Trainer

Dit zeggen anderen

Zelfsturing dmv I-self

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Training Het puberbrein en leerstrategieën

De overstap van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen een grote uitdaging. Met de juiste kennis en vaardigheden kun je je leerlingen in groep 8 of in de brugklas van het VO kennis laten maken met verschillende leerstrategieën. Dit zal bijdragen aan betere leerresultaten en meer zelfvertrouwen bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Lees meer
Lees meer over

Coöperatief leren en coöperatieve werkvormen

Duik in de wereld van coöperatief leren en ontdek hoe je met gestructureerde samenwerkingsvormen de sociale banden in je klas versterkt. Deze cursus biedt praktische tools en inzichten om het zelfvertrouwen van je leerlingen te vergroten en een positieve groepsdynamiek te creëren. Leer hoe coöperatieve werkvormen niet alleen de onderlinge interactie verbeteren, maar ook bijdragen aan een inclusieve leeromgeving.

Lees meer
Lees meer over

Executieve functies in de groep

Ontdek hoe je leerlingen kunt helpen bij het organiseren, plannen en flexibel omgaan met uitdagingen, essentiële vaardigheden voor hun toekomstige succes. De cursus Executieve functies in de Groep biedt je praktische tools om executieve vaardigheden bij je leerlingen te ontwikkelen.

Lees meer
Lees meer over