Inhoud

Inhoud

Tijdens deze opleiding verdiep je je in een zelfgekozen thema dat nauw aansluit bij je persoonlijke passie en professionele interesses. Je onderzoek en ontwikkeling vinden plaats binnen je eigen werkcontext, waarbij je directe impact hebt op je leerlingen en collega’s. Je krijgt coaching van de docenten om het maximale uit jouw ontwikkeling te halen.

Het programma bestaat uit 7 bijeenkomsten tijdens welke we onder andere aandacht besteden aan Leren zichtbaar maken, formatief evalueren en triband verantwoorden. Daarnaast reiken we je tools aan, waarmee je dat wat jij leert kunt implementeren in jouw eigen school.
Je verzamelt tijdens de opleiding bewijzen van je montessoribekwaamheden in een meesterstuk. Je sluit de opleiding af met een presentatie van je meesterstuk. Hierin maak je de opbrengst van je praktijkonderzoek, leerproces en bekwaamheden zichtbaar en deelbaar. Je ontvangt na afloop een diploma montessori vakbekwaam van de Nederlandse Montessori Vereniging.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Het programma van deze opleiding omvat de volgende onderdelen:

  • Verdieping in het montessorionderwijs en het gedachtegoed van Maria Montessori.
  • Zelfgekozen thema-onderzoek onder begeleiding van een procesbegeleider.
  • Praktijkgerichte toepassing en versterking van je aanpak in de eigen lespraktijk.
  • Zichtbaar maken van je professionele groei en overdraagbaarheid naar collega’s.
  • Mogelijkheid tot extra individuele coaching voor persoonlijke ontwikkeling.
Doelgroep

Doelgroep

Ervaren montessori-leerkrachten die hun bekwaamheden willen versterken en hun professionele groei willen stimuleren binnen een montessori context. Je hebt al enkele jaren ervaring in het (montessori) onderwijs en wilt jouw montessori kennis naar een hoger niveau tillen zodat jouw leerlingen en collega’s daarvan kunnen profiteren!

Praktische informatie

Praktische informatie

Inschrijven voor dit schooljaar is helaas niet meer mogelijk. Je kunt je wel alvast aanmelden voor volgend schooljaar!
Duur: 7 bijeenkomsten in 1 jaar
Startdatum: schooljaar 2025-2026
Lestijd: woensdagen van 15:00-19:00 uur
Locatie: Thomas More Hogeschool
Trainer: Debbie van der Burgh en Laura Roest
Opleidingskosten: €1.820,-
Arrangementskosten: €50,-
Toelatingseisen: montessori basisbekwaam diploma
Afronding: NMV-diploma

Quotation mark

Eigentijds en Eigenwijs montessorionderwijs”. Debbie is onze expert montessorionderwijs en een echte aanvoerder als het gaat om verbinding en samenwerking tussen leerkrachten. Zij gelooft als geen ander in het zelfoplossend denkvermogen van leerkrachten, geïnspireerd door elkaar. En dat is precies hoe ze leerkrachte en teams traint: ze gebruikt ‘de verantwoording’ voor je eigen leerproces en spreekt je daar op aan. Je krijgt veel ruimte en tijd om je eigen ontwikkeling vorm te geven en samen met je collega’s te leren.

Debbie van der Burgh - Trainer

Een prachtige verdiepende opleiding die heel veel aandacht heeft voor jouw ontwikkeling en groei tot een vakbekwame montessorileerkracht.

Dit zeggen anderen - Montessori vakbekwaam

Debbie van der Burgh

Trainer

Dit zeggen anderen

Montessori vakbekwaam

Direct aanmelden of meer informatie

Meld je aan voor schooljaar '25-'26 Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Montessori Movement 010

Montessori Movement 010 biedt een dynamische leeromgeving waarin verbinding en samenwerking centraal staan. Geïnspireerd door collega's vergroot je jouw zelf-oplossend vermogen als leerkracht. Van montessori-student tot vakbekwame leerkracht: bij Montessori Movement 010 is er voor iedereen iets te kiezen. Kom in beweging en vermenigvuldig je kennis!

Lees meer
Lees meer over

Montessori opleiding voor pedagogisch medewerkers

De Montessori opleiding voor pedagogisch medewerkers biedt een inspirerende leeromgeving waarin je jouw eigenheid kunt onderzoeken en jezelf kunt ontwikkelen binnen het gedachtegoed van Maria Montessori. Je leert de principes van zelfstandigheid, zelfredzaamheid, en pedagogisch handelen in de praktijk toe te passen, gekoppeld aan de pedagogische opvoedingsdoelen uit de Wet Kinderopvang.

Lees meer
Lees meer over

Montessori opleiding voor leerkrachten en onderwijsassistenten (basisbekwaam)

De Montessori opleiding voor leerkrachten biedt een diepgaande verkenning van het montessorigedachtegoed, speciaal ontworpen voor leerkrachten die werken op een montessorischool of interesse hebben in montessorionderwijs. Tijdens deze interactieve opleiding leer je de principes van Maria Montessori omzetten naar moderne onderwijspraktijken die aansluiten bij de behoeften van hedendaagse leerlingen.

Lees meer
Lees meer over