In het primair onderwijs groeit de behoefte aan leerkrachten die zich hebben gespecialiseerd in het vak muziek en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het culturele klimaat op school. Met de opleiding Vakspecialist Muziek kun jij die leerkracht worden.
De bijeenkomsten van de opleiding Vakspecialist Muziek zijn georganiseerd rondom diverse muzikale thema’s. De bijeenkomsten vinden plaats op de verschillende hogescholen die deze opleiding samen organiseren en dat maakt het extra dynamisch. Tijdens de opleiding leer je hoe je effectief kunt zingen, luisteren, muziek lezen en instrumenten bespelen. Elke bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen:
- Gezamenlijk practicum: Vocale training, instrumentale training in samenspel en uitwisseling van eigen materialen.
- Pedagogische didactische uitwisseling: Bespreken en delen van didactische methoden en aanpakken.
- Theoretische input: Verdieping in muziektheorie en de toepassing daarvan in de klas.
We starten de opleiding met een intake en nulmeting. De opleiding bestaat uit 14 bijeenkomsten waarin praktijk en theorie elkaar afwisselen. Je krijgt de kans om in een gezamenlijke setting je muzikale vaardigheden te trainen, didactische methoden uit te wisselen en theoretische kennis op te doen. Dit alles om je optimaal voor te bereiden op de rol van muziekspecialist binnen jouw school. We sluiten af met een eindpresentatie.