Professionalisering

Post-hbo opleiding

Inhoud

Inhoud

Ons Rekenverbetertraject is verdeeld in drie fasen en begint kleinschalig met een groepje enthousiaste leerkrachten uit het team. We werken met proeftuintjes en breiden van daaruit de kennis en het enthousiasme voor rekenonderwijs geleidelijk uit naar het hele team. Deze werkwijze is aantoonbaar effectief en succesvol gebleken door de focus op duurzame kennisuitbreiding en motiverend rekenonderwijs. Leerlingen leren op hun eigen niveau en op betekenisvolle wijze, waardoor de motivatie voor rekenen-wiskundeonderwijs omhoog gaat.

  • Fase 1: Start met enthousiaste teamleden en vorm motiverend rekenonderwijs.
  • Fase 2: Uitbreiden van kennis en enthousiasme binnen het team.
  • Fase 3: Schoolbrede implementatie van een visie op rekenonderwijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Omdat het Rekenverbetertraject een duurzaam verandertraject betreft, duurt de scholing meerdere jaren.
In de eerste fase starten we met teamleden die veel plezier hebben in rekenonderwijs. Met hen geven we vorm aan motiverend rekenonderwijs. In de tweede fase breiden we de kennis en enthousiasme binnen het team uit. De derde fase richt zich op de schoolbrede implementatie van de ontwikkelde visie op rekenonderwijs. Leerkrachten werken aan hun eigen ontwikkeling, de ontwikkeling van het team en de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op de hele school.

Doelgroep

Doelgroep

Dit traject is bedoeld voor leerkrachten en rekencoördinatoren in het basisonderwijs die de motivatie en kwaliteit van het rekenonderwijs op hun school willen verbeteren.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: in overleg
Startdatum: in overleg
Locatie: eigen schoollocatie
Trainer: wordt gekozen passend bij de ontwikkelvraag
Opleidingskosten: op basis van offerte

Leg je ontwikkelvraag aan ons voor!

Meer informatie over dit traject
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA
Quotation mark

“Onderwijsachterstand bestaat niet. Er bestaan wel kinderen met een andere onderwijsbehoefte”. Madeleine is onze absolute expert op het gebied van Rekenonderwijs. Voor activerend en betekenisvol reken- en wiskundeonderwijs, is Madeleine je go-to. Haar motto is om kinderen en jouzelf als leerkracht, meer plezier te laten beleven in de rekenles. Madeleine geeft de Post-hbo opleiding Rekencoördinator en ondersteunt teams om het rekenonderwijs naar een hoger niveau te tillen en leerkrachten te inspireren.

Madeleine Vliegenthart - Trainer

Het opzetten en uitwerken van een Rekenverbetertraject is de meest duurzame oplossing om de kwaliteit van het rekenonderwijs bij jou op school omhoog te krijgen. Maar nog veel belangrijker: de motivatie van de leerlingen gaat merkbaar omhoog!

Dit zeggen anderen - Rekenverbetertraject

Madeleine Vliegenthart

Trainer

Dit zeggen anderen

Rekenverbetertraject

Anderen kozen ook

Teamscholing Rekenateliers

In onze Rekenateliers ontwerp je samen met experts inspirerend reken- en wiskundeonderwijs dat je direct de volgende dag in je klas kunt uitvoeren. We evalueren de effecten en resultaten van je zelf ontworpen lessen en gaan opnieuw aan de slag met het ontwerpen van nieuwe rekenactiviteiten. Je leert je rekenonderwijs te verrijken met behulp van je methode, door middel van projecten en interactieve activiteiten die je leerlingen motiveren en het leerresultaat verhogen.

Lees meer
Lees meer over

Teamscholing Studiedag versterken van rekenvaardigheden

Elke leerkracht herkent het wel: een leerling die moeite heeft met rekenen, steeds weer onvoldoendes haalt, met tegenzin in de rekenles zit of veel vragen stelt uit onzekerheid. In deze Masterclass leer je de kenmerken van rekenzwakke leerlingen en het onderscheid tussen rekenproblemen en dyscalculie. Je krijgt inzicht in hoe je deze leerlingen het beste kunt begeleiden, haalbare doelen stelt en welke onderwijsvormen en rekendidactieken het meest effectief zijn. Breng een specifieke leerling in gedachten mee naar deze Masterclass, zodat je direct de volgende dag aan de slag kunt met gerichte ondersteuning.

Lees meer
Lees meer over

Post-hbo opleiding Rekencoördinator

Wil jij je specialiseren in interactief, rijk en uitdagend reken-wiskundeonderwijs? Met de Post-hbo opleiding Rekencoördinator word je in 1 of 2 jaar tijd opgeleid tot Rekencoördinator op jouw school of bovenschools. Als Rekencoördinator bewaak en bevorder je de inhoudelijke kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs, en inspireer je je collega’s om hetzelfde te doen. Deze opleiding biedt je de kennis en vaardigheden om een positieve impact te maken op het rekenonderwijs binnen jouw school.

Lees meer
Lees meer over