Professionalisering

Post-hbo opleiding

Inhoud

Inhoud

Thomas More Academie verzorgt traningen voor tutoren die in de school worden ingezet voor taal, lezen en rekenen, PO/VO overgang, leren-leren en mentoring. Dit doen we op maat.
Tutoren kunnen VO leerlingen zijn, studenten, onderwijsassistenten of ouders: voor iedereen die betrokken wil zijn bij het taal-, lees- en rekenonderwijs. Dankzij een cursus rekentutoring kunnen zij er duurzaam aan bijdragen om het rekenen- wiskundeniveau van de leerlingen bij jou op school naar een hoger niveau te tillen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Omdat Rekentutoring een op maat traject is, wordt de opbouw van het programma in samenspraak met jou als aanvrager samengesteld.

Doelgroep

Doelgroep

Onderwijsassistenten en ouders die zich willen inzetten om het rekenonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Dit kunnen ook VO leerlingen of studenten zijn die de school wil inzetten om hun leerlingen in kleine groepjes te begeleiden.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: in overleg
Startdatum: in overleg
Locatie: eigen schoollocatie
Trainer: wordt gekozen passend bij de ontwikkelvraag
Opleidingskosten: op basis van offerte

Wil je ook inzetten op tutoring om het rekenniveau omhoog te brengen?

Vraag meer informatie aan over dit traject
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Teamscholing Rekenverbetertraject

Gemotiveerde leerlingen, dat willen we allemaal! Vooral bij vakken zoals rekenen, waaraan dagelijks veel tijd wordt besteed, is het belangrijk om de motivatie hoog te houden. Door middel van het Rekenverbetertraject leert je team het rekenonderwijs beter vorm te geven. Dit traject is verdeeld in drie fasen en begint kleinschalig, waarbij we de kennis en enthousiasme voor rekenonderwijs geleidelijk uitbreiden door het hele team.

Lees meer
Lees meer over

Teamscholing Studiedag versterken van rekenvaardigheden

Elke leerkracht herkent het wel: een leerling die moeite heeft met rekenen, steeds weer onvoldoendes haalt, met tegenzin in de rekenles zit of veel vragen stelt uit onzekerheid. In deze Masterclass leer je de kenmerken van rekenzwakke leerlingen en het onderscheid tussen rekenproblemen en dyscalculie. Je krijgt inzicht in hoe je deze leerlingen het beste kunt begeleiden, haalbare doelen stelt en welke onderwijsvormen en rekendidactieken het meest effectief zijn. Breng een specifieke leerling in gedachten mee naar deze Masterclass, zodat je direct de volgende dag aan de slag kunt met gerichte ondersteuning.

Lees meer
Lees meer over

Post-hbo opleiding Rekencoördinator

Wil jij je specialiseren in interactief, rijk en uitdagend reken-wiskundeonderwijs? Met de Post-hbo opleiding Rekencoördinator word je in 1 of 2 jaar tijd opgeleid tot Rekencoördinator op jouw school of bovenschools. Als Rekencoördinator bewaak en bevorder je de inhoudelijke kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs, en inspireer je je collega’s om hetzelfde te doen. Deze opleiding biedt je de kennis en vaardigheden om een positieve impact te maken op het rekenonderwijs binnen jouw school.

Lees meer
Lees meer over