Professionalisering

Post-hbo opleiding

Inhoud

Inhoud

Thomas More Academie verzorgt traningen voor tutoren die in de school worden ingezet voor taal, lezen en rekenen, PO/VO overgang, leren-leren en mentoring. Dit doen we op maat.
Tutoren kunnen VO leerlingen zijn, studenten, onderwijsassistenten of ouders: voor iedereen die betrokken wil zijn bij het taal-, lees- en rekenonderwijs. Dankzij een cursus leestutoring kunnen zij er duurzaam aan bijdragen om het leesniveau van de leerlingen bij jou op school naar een hoger niveau te tillen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Omdat Leestutoring een op maat traject is, wordt de opbouw van het programma in samenspraak met jou als aanvrager samengesteld.

Doelgroep

Doelgroep

Onderwijsassistenten en ouders die zich willen inzetten om het leesonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Dit kunnen ook VO leerlingen of studenten zijn die de school wil inzetten om hun leerlingen in kleine groepjes te begeleiden.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: in overleg
Startdatum: in overleg
Locatie: eigen schoollocatie
Trainer: wordt gekozen passend bij de ontwikkelvraag
Opleidingskosten: op basis van offerte

Wil je ook inzetten op tutoring om het leesniveau omhoog te brengen?

Vraag meer informatie aan over dit traject
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Teamscholing Taal- en leestrajecten op maat

Heeft jullie team een complex vraagstuk op het gebied van taalonderwijs? Onze taalexperts begeleiden jullie graag met een passende aanpak. Samen werken we aan duurzame veranderingen en verhogen we de kwaliteit van het taalonderwijs bij jullie op school. Of het nu gaat om mondelinge taalvaardigheid, lezen, schrijven, woordenschat, of lees- en schrijfplezier, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke ontwikkelbehoeften van jullie team. Onze aanpak zorgt ervoor dat experts uit jullie eigen team worden betrokken om de impact te vergroten.

Lees meer
Lees meer over

Training Lees- en schrijfplezier versterken

Veel boeken lezen, een eigen leessmaak ontwikkelen, verhalen schrijven en praten over boeken zijn allemaal essentiële ingrediënten voor goed lees- en schrijfonderwijs. Dit soort onderwijs maakt leerlingen taalsterk en zelfverzekerd. Tijdens deze training verdiep je je in de nieuwste inzichten op het gebied van lees- en schrijfonderwijs en leer je hoe je deze kunt vertalen naar een betekenisvol aanbod voor jouw leerlingen.

Lees meer
Lees meer over

Post-hbo opleiding Taal- en leesspecialist

Taal is de verbindende factor in ons onderwijs en onze maatschappij. Met actuele vraagstukken rondom laaggeletterdheid, meertaligheid en kansengelijkheid is goed taalonderwijs essentieel. Wil jij de kwaliteit van taalonderwijs bewaken en bevorderen binnen jouw school of op bovenschools niveau? Wil jij de spil zijn die collega’s inspireert en ontwikkelingen in gang zet? Dan is de Post-hbo opleiding Taal- en Leesspecialist echt iets voor jou!

Lees meer
Lees meer over