Professionalisering

Post-hbo opleiding

Inhoud

Inhoud

Veel boeken lezen, een eigen leessmaak ontwikkelen, verhalen schrijven en praten over boeken zijn allemaal essentiële ingrediënten voor goed lees- en schrijfonderwijs. Dit soort onderwijs maakt leerlingen taalsterk en zelfverzekerd.

Deze training bestaat uit drie bijeenkomsten van drie uur, waarin theorie en praktijk worden gecombineerd. Je leert hoe je verschillende lees- en taaldomeinen kunt integreren en hoe je ervoor zorgt dat leerlingen de benodigde achtergrondkennis opbouwen om teksten beter te begrijpen. Tijdens de bijeenkomsten is er volop ruimte om ervaringen en ideeën uit te wisselen met collega’s.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

  • Bijeenkomst 1:
    • Introductie van actuele inzichten in lees- en schrijfonderwijs
    • Hoe ontwikkel je een eigen leessmaak bij leerlingen?
    • Huiswerkopdracht: implementatie van leesbevorderende activiteiten in jouw klas
  • Bijeenkomst 2:
    • Verhalen schrijven en praten over boeken
    • Integratie van lees- en taaldomeinen
    • Huiswerkopdracht: ontwikkeling van een schrijfopdracht gebaseerd op gelezen teksten
  • Bijeenkomst 3:
    • Opbouwen van achtergrondkennis voor beter tekstbegrip
    • Bespreking en reflectie op huiswerkopdrachten
    • Uitwisseling van ervaringen en best practices
Doelgroep

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leerkrachten die hun lees- en schrijfonderwijs willen versterken. Of je nu een beginnende of ervaren leerkracht bent, deze training biedt praktische handvatten en nieuwe inzichten om het lees- en schrijfplezier in jouw klas te vergroten.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 3 bijeenkomsten
Startdatum: 16-10-2024
Lestijd: woensdagen van 15:00-18:00 uur
Locatie: Thomas More Hogeschool
Trainer: De Schoolschrijvers
Opleidingskosten: €795,-
Afronding: certificaat

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Teamscholing Taal- en leestrajecten op maat

Heeft jullie team een complex vraagstuk op het gebied van taalonderwijs? Onze taalexperts begeleiden jullie graag met een passende aanpak. Samen werken we aan duurzame veranderingen en verhogen we de kwaliteit van het taalonderwijs bij jullie op school. Of het nu gaat om mondelinge taalvaardigheid, lezen, schrijven, woordenschat, of lees- en schrijfplezier, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke ontwikkelbehoeften van jullie team. Onze aanpak zorgt ervoor dat experts uit jullie eigen team worden betrokken om de impact te vergroten.

Lees meer
Lees meer over

Leestutoring

Thomas More Academie verzorgt trainingen voor tutoren die in de school worden ingezet voor taal, lezen en rekenen, PO/VO overgang, leren-leren en mentoring. Dit kunnen VO leerlingen zijn, studenten, onderwijsassistenten of ouders: voor iedereen die betrokken wil zijn bij het taal-, lees- en rekenonderwijs. Vraag bij interesse naar de mogelijkheden via pro@thomasmorehs.nl.

Lees meer
Lees meer over

Post-hbo opleiding Taal- en leesspecialist

Taal is de verbindende factor in ons onderwijs en onze maatschappij. Met actuele vraagstukken rondom laaggeletterdheid, meertaligheid en kansengelijkheid is goed taalonderwijs essentieel. Wil jij de kwaliteit van taalonderwijs bewaken en bevorderen binnen jouw school of op bovenschools niveau? Wil jij de spil zijn die collega’s inspireert en ontwikkelingen in gang zet? Dan is de Post-hbo opleiding Taal- en Leesspecialist echt iets voor jou!

Lees meer
Lees meer over