Professionalisering

Post-hbo opleiding

Inhoud

Inhoud

De Post-hbo opleiding Begaafdheidsspecialist hebben we in samenwerking met PPO Rotterdam ontwikkeld. Met deze opleiding word je breed onderlegd om aan de onderwijsbehoefte van begaafde kinderen tegemoet te komen. Na afronding van de opleiding kun je op een praktische manier nadenken over de onderwijsbehoeften van (hoog)begaafde kinderen. Je herkent de kenmerken van (hoog)begaafde leerlingen en leert hen ‘verstaanbaar’ maken, zowel voor zichzelf als voor jouw collega’s. Vervolgens maak je de onderwijsbehoeften van deze kinderen zichtbaar in het team en pas je het onderwijs samen met collega’s aan.

Onderwerpen die in deze Post-hbo opleiding behandeld worden, zijn onder andere:

  • De verschillende definities van hoogbegaafdheid
  • De inzet en organisatie van verrijking
  • Het afwegen van een passende versnelling
  • De werking van het brein en de ontwikkeling van cognitie
  • De ontwikkeling van een mindset
  • Het kijken vanuit het ‘zijnsluik’ van (hoog)begaafde kinderen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

De opleiding bestaat uit de volgende modules:

  • Visie op begaafdheid
  • Kind in beeld
  • Didactische principes
  • Mindset en cognitie
  • De superdiverse context
  • Learning Partners
  • De veranderkundige principes
Doelgroep

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor leerkrachten, intern begeleiders, en andere onderwijsprofessionals die zich willen specialiseren in het onderwijs aan (hoog)begaafde kinderen. Je hebt al enkele jaren ervaring in het basisonderwijs. Om deze opleiding te kunnen volgen heb je een bachelor opleiding afgerond: bij voorkeur pabo, of een vergelijkbare kwalificatie.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 10 bijeenkomsten
Startdatum: 25 september 2024
Lesmomenten: woensdagen van 14:30-17:30 uur
Locatie: Thomas More Hogeschool Rotterdam
Trainers: Kim Jovanovic en Ümmü Yaman
Opleidingskosten: €3.086,-
Arrangementskosten: €67,50
Toelatingseisen: een afgeronde bacheloropleiding (bij voorkeur pabo) en werkervaring in het onderwijs
Afronding: diploma

Subsidie

Subsidie

Als je lesgeeft op een school die binnen de gemeente Rotterdam valt, kun je deze opleiding dit jaar met een ongelooflijke korting van €2.000,- volgen! Dit dankzij budget dat PPO Rotterdam ter beschikking heeft gesteld om het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen naar een hoger niveau te tillen.

Als deelnemer aan onze Post-hbo opleidingen ontvang je regelmatig uitnodigingen om kosteloos deel te nemen aan diverse inspiratielezingen en ontmoetingen.

Quotation mark

"Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid" (Albert Einstein). Ümmü is onze expert (hoog)begaafdheid. Ze heeft jarenlange werkervaring met dubbel-bijzondere leerlingen in het regulier onderwijs en bij PPO. Daarnaast heeft ze de ECHA/RITHA gedaan aan de Radboud Universiteit. Het verbinden van theorie en praktijk is dan ook haar kracht.

Ümmü Yaman - Trainer

Kim heeft ruime ervaring als docent in het onderwijs, onder andere bij Thomas More Hogeschool. Ze begon als geschiedenis docent en werkt daarnaast sinds vier jaar ook als docent lichamelijke opvoeding en maatschappijleer. Ze specialiseerde bovendien zich in het onderwijs aan begaafde kinderen. Lesgeven en coachen doe zij met veel plezier en enthousiasme. Kim is een echte teamspeler; communicatief vaardig en hands-on.

Kim Jovanovic - Trainer

Je wordt goed op gang geholpen om door te pakken op het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Het is een hele praktische opleiding met veel informatie. Daarbij bouw je een netwerk op met collega's die hoogbegaafdheid ook hoog op de agenda hebben staan. Je blik op het onderwijs wordt dan ook echt verrijkt!

Dit zeggen anderen - Post-hbo Begaafd

Ümmü Yaman

Trainer

Kim Jovanovic

Trainer

Dit zeggen anderen

Post-hbo Begaafd

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Post-hbo opleiding Specialist Cultuurresponsief en meertaligheid in het onderwijs

Voel jij je uitgedaagd om optimale onderwijskansen voor alle kinderen in jouw school te realiseren? Ben jij geïnteresseerd in hoe je het beste onderwijs kan verzorgen voor nieuwkomers en meertalige leerlingen in een superdiverse context? Heb jij oog voor de rijkdom van verschillende culturele achtergronden en hoe je hiermee het onderwijs kunt verrijken? Dan is de Post-hbo opleiding Specialist Cultuurresponsief en Meertaligheid in het Onderwijs iets voor jou!

Lees meer
Lees meer over

Post-hbo Opleiding Gedragsspecialist

Ben jij sterk gericht op het pedagogisch klimaat in jouw groep of school? Vind jij het belangrijk dat ieder kind tot zijn recht komt en dat leerkrachten het gevoel hebben dat ieder kind zich gezien en gehoord voelt? Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in het gedrag van kinderen, de gehele groep en bijbehorende interactie? Ben jij diegene die de sparringpartner van collega’s en directie kan zijn? Dan is de post-hbo opleiding tot Gedragsspecialist iets voor jou.

Lees meer
Lees meer over

Master Passend Meesterschap

Hoe zorg je ervoor dat alle kinderen, ongeacht hun leerbehoeftes, optimale kansen krijgen? De Master Passend Meesterschap biedt de oplossing. Deze tweejarige opleiding helpt je ontwikkelen tot een kritische professional met een krachtige visie op verschillen.

Lees meer
Lees meer over