Professionalisering

Post-hbo opleiding

Inhoud

Inhoud

De Master Passend Meesterschap richt zich op ‘de leraar als persoon’. Gedurende twee jaar ontwikkel je jezelf tot een professional die de meest uitdagende situaties in de klas aankan. Je leert hoe je iedere leerling de kans geeft zijn eigen waardevolle bijdrage te leveren door verschillen te waarderen en te benutten. Dit vereist een onderzoekende houding gericht op je eigen houding, kennis en vaardigheden. Met een oplossingsgerichte aanpak leer je hoe je de leeromgeving voor alle leerlingen optimaal kunt inrichten.

Tijdens de opleiding krijg je kennis over onder andere ontwikkelingspsychologische theorieën, pedagogische stromingen, communicatietheorieën en onderzoeksvaardigheden. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

  • Visie op gedrag en leren
  • Werken vanuit het talentmodel
  • Leerlingen als partners in leren en onderzoek
  • Oplossingsgerichte interventies in de klas
  • Deep learning en systemisch denken
  • Samenwerken met collega’s, ouders en externe professionals

De colleges, thema-netwerken, begeleide intervisie en leerkringen staan in het teken van de coachende leraar. Je ontwikkelt praktische vaardigheden om leerlingen te begeleiden in hun (leer)gedrag en neemt leervragen, dilemma’s en casuïstiek uit je eigen onderwijspraktijk mee naar de opleiding. Na gezamenlijk onderzoek neem je inzichten en ideeën mee terug naar je werk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

De Master Passend Meesterschap is praktijkgericht. Je werkt intensief samen met medestudenten en docenten om theorie en praktijk met elkaar te verbinden. De opleiding is opgebouwd uit verschillende modules, waarbij elke module een specifiek thema behandelt dat direct toepasbaar is in jouw onderwijspraktijk.

De Masteropleiding Passend Meesterschap is ontwikkeld door Radiant Lerarenopleidingen, een coöperatie van pabo’s en kleinere hogescholen in Nederland. Bij de uitvoering van deze master zijn opleiders en lectoren betrokken van Driestar hogeschool, Marnix Academie en Thomas More Hogeschool. Op de opleidingswebsite die we met elkaar voor deze master ontwikkelden vind je alle informatie over deze opleiding, zoals de inschrijfprocedure, toelatingsvoorwaarden, voorlichtingsmomenten, enz.

Doelgroep

Doelgroep

Voor onderwijsprofessionals met een afgeronde bachelor- of masteropleiding. Je hebt minimaal twee jaar werkervaring met een taakomvang van 0,5 fte als leerkracht of op een educatieve afdeling.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: twee jaar
Startdatum: september 2024
Lesmoment: dinsdagen van 09:00-17:30 uur
Locatie: Marnix Academie Utrecht
Trainer: ervaren docenten en praktijkprofessionals
Opleidingskosten: wettelijk collegegeld
Toelatingseisen: een afgeronde bacheloropleiding in het onderwijs en werkervaring in het onderwijs. Pabo diploma is een pre.
Afronding: Masterdiploma

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Cursus Traumasensitief lesgeven

Wat doe je als een kind een woedeaanval krijgt net als je aan je instructie moet beginnen? Hoe reageer je als een leerling regels overtreedt en niet tot rede vatbaar is? En wat doe je als je vindt dat de veiligheid van de groep in het geding is? De invloed van trauma of stressvolle gebeurtenissen op de ontwikkeling en het gedrag van een kind is groot. In iedere klas zitten wel een paar kinderen die in hun leven al een opeenstapeling van stressvolle gebeurtenissen hebben meegemaakt. Van vechtscheidingen en pestgedrag tot armoede en vluchten uit een oorlogsgebied... Dergelijke gebeurtenissen kunnen kinderen ernstig beschadigen.

Lees meer
Lees meer over

Post-hbo Opleiding Specialist begaafdheid

Een (hoog)begaafd kind heeft soms net iets anders nodig. Een aanpassing in aanbod of aanpak waardoor het kind echt ‘aan’ kan gaan. Word jij degene die het verschil maakt? Ontwikkel jezelf als persoon en maak kennis met veranderkundige principes. Zo word jij de begaafdheidsspecialist op jouw school, met impact voor het onderwijs aan het (hoog)begaafde kind.

Lees meer
Lees meer over

Post-hbo Opleiding Gedragsspecialist

Ben jij sterk gericht op het pedagogisch klimaat in jouw groep of school? Vind jij het belangrijk dat ieder kind tot zijn recht komt en dat leerkrachten het gevoel hebben dat ieder kind zich gezien en gehoord voelt? Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in het gedrag van kinderen, de gehele groep en bijbehorende interactie? Ben jij diegene die de sparringpartner van collega’s en directie kan zijn? Dan is de post-hbo opleiding tot Gedragsspecialist iets voor jou.

Lees meer
Lees meer over