Professionalisering

Post-hbo opleiding

Inhoud

Inhoud

In deze cursus verkennen we jouw persoonlijke sleutelgebeurtenissen en kijk op leidinggeven. Je leert welke invloed deze hebben op de mensen waarmee je werkt en hoe je menselijke dynamieken kunt herkennen. Door het ontwikkelen van een theoretisch en methodisch repertoire voor coachend leidinggeven, kun je het effectief functioneren en communiceren binnen de school bevorderen. Je ontwikkelt coachende leiderschapsvaardigheden om het potentieel van jouw team optimaal te benutten.
We besteden aandacht aan:

  • Gespreksvoering: Technieken en modellen om effectief te communiceren
  • Leiderschapsstijlen: Ontdekken en ontwikkelen van jouw leiderschapsstijl.
  • Zelfreflectie: Inzicht krijgen in je eigen handelen en groei.
  • Dynamiek: Herkennen van en omgaan met menselijke dynamieken.
  • Mentale modellen en ethische dilemma’s: Leren pendelen tussen spanningsvelden zoals leiden versus begeleiden en collectieve versus individuele leerdoelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

De cursus is praktijkgericht en interactief. Door middel van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen ontwikkel je je coachende vaardigheden. Zelfreflectie en uitwisseling met andere deelnemers vormen een belangrijk onderdeel van het leerproces.De cursus is praktijkgericht en interactief. Door middel van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen ontwikkel je je coachende vaardigheden. Zelfreflectie en uitwisseling met andere deelnemers vormen een belangrijk onderdeel van het leerproces.

Doelgroep

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor leidinggevenden, intern begeleiders en bouwcoördinatoren.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 6 bijeenkomsten van 3 uur
Startdatum: 10-10-2024
Lestijd: 15:30-18:30 uur
Toelatingseisen: deze cursus is bedoeld voor intern begeleiders en bouwcoördinatoren met leidinggevende taken
Locatie: Thomas More Hogeschool
Trainer: Karin Wilmer
Afronding: Certificaat

Quotation mark

“Zoek de verbinding met het kind, de ouder, je collega en jezelf”. Karin coacht zowel kinderen als volwassenen en geeft ook coaching on the job. Bij Thomas More Academie geeft Karin verschillende coachingscursussen. Ze heeft het vermogen om snel verbinding te maken met de ander, de ander direct in zijn of haar kracht te zetten en daardoor in beweging te laten komen. Voor jou betekent dat, dat Karin jou het verschil wil laten maken als gepassioneerde leerkracht voor ieder kind.

Karin Wilmer - Trainer

Professionaliseer jezelf tot internbegeleider in de rol van kwaliteitscoördinator, en lever als intern begeleider een significante bijdragen aan kwalitatief onderwijs en hulp voor álle kinderen bij jou op school!

Dit zeggen anderen - Verdiepingscursus Intern begeleider

Karin Wilmer

Trainer

Dit zeggen anderen

Verdiepingscursus Intern begeleider

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Post-hbo opleiding Intern Begeleider

Ben je gedreven om het beste uit anderen te halen? Heb je een inclusieve aanpak en ben je altijd gericht op de ontwikkeling van leerlingen? Dan is de Post-hbo Opleiding Intern Begeleider iets voor jou! Deze opleiding richt zich op het creëren van een ondersteunende structuur voor elk kind in jouw school. Je leert kijken naar de onderwijsbehoeften van zowel leerlingen als leerkrachten, met een inclusieve benadering en de principes van positieve psychologie.

Lees meer
Lees meer over

Training snel op weg als startend intern begeleider

Start jij als nieuwe intern begeleider op school en heb je behoefte aan een vliegende start aan het begin van het schooljaar? Versnel jouw inzet in de school met een doordacht plan en wissel kennis en ervaringen uit met anderen tijdens deze korte, intensieve training van twee dagen!

Lees meer
Lees meer over

De Intern Begeleider als kwaliteitscoördinator (verdieping)

Ben jij een ervaren intern begeleider en wil je je verder verdiepen in de rol van kwaliteitscoördinator? Dan is onze verdiepingsopleiding precies wat je zoekt. Deze opleiding richt zich op de veranderende rol van de intern begeleider, waarbij innovatie en professionalisering van leerkrachten centraal staan.

Lees meer
Lees meer over