Professionalisering

Post-hbo opleiding

Inhoud

Inhoud

Deze opleiding is opgebouwd uit 8 modules verdeeld over 16 dagdelen, elk gericht op verschillende aspecten van het intern begeleiderschap. De modules behandelen onder andere de veranderende rol van de intern begeleider, constructieve samenwerking, data-analyse voor gerichte actie, passende aanpakken voor individuele onderwijsbehoeften, coachend leidinggeven, groepsdynamiek, en onderzoekend en planmatig werken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de komende evenementen
Ontvang updates over beschikbare beurzen en subsidies
Krijg nieuwe ideeën voor je persoonlijke ontwikkeling
Schrijf je in
Programma opbouw

Programma opbouw

Elke module omvat zowel theoretische als praktische aspecten, met een sterke nadruk op echte praktijksituaties. Reflectie op je eigen rol als intern begeleider staat centraal, met differentiatie om rekening te houden met de diversiteit van de deelnemers. Gastdocenten uit diverse vakgebieden dragen bij aan een rijke leerervaring. De modules kunnen ook op maat worden aangeboden voor teams.

Doelgroep

Doelgroep

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je een bachelor opleiding afgerond: bij voorkeur pabo, of een vergelijkbare kwalificatie. Je hebt al een aantal jaar ervaring in het basisonderwijs en wilt je verder bekwamen in het vak van intern begeleider om van betekenis te kunnen zijn voor leerlingen, je schoolteam, ouders en andere stakeholders.

Praktische informatie

Praktische informatie

Duur: 8 modules verdeeld over 16 dagdelen
Startdatum: 17-10-2024
Lestijd: 09:00-16:00 uur
Locatie: Thomas More Hogeschool
Trainer: Ineke Vermeulen
Opleidingskosten: €3.135,00
Arrangementskosten: €96,50
Toelatingseisen: Een afgeronde bacheloropleiding (bij voorkeur pabo) en werkervaring in het onderwijs.
Afronding: diploma

Bijzonderheden

Bijzonderheden

Als deelnemer aan onze Post-hbo opleidingen ontvang je regelmatig uitnodigingen om kosteloos deel te nemen aan diverse inspiratielezingen en ontmoetingen.

Quotation mark

"Eerst het kind, dan de leerling". Ineke heeft veel ervaring als daltonleerkracht en -visiteur, IB-er, opleidingsdocent, kindertherapeut en onderzoeker voor het Lectoraat Vernieuwingsonderwijs. Haar expertise ligt dan ook vooral op het gebied van het getraumatiseerde kind, zelfregulatie, gedrag, eigenaarschap en executieve functies. Als trainer spreekt ze jou voortdurend aan op jouw passie voor het onderwijs en laat ze je nadenken over wat voor leerkracht je wil zijn.

Ineke Vermeulen - Trainer

Een hele fijne opleiding met veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling, en sluit aan bij jouw beroepspraktijk als intern begeleider. Wil je tot de kern van je eigen visie komen? Dan is dit een hele goede opleiding!

Dit zeggen anderen - Post-hbo opleiding Intern begeleider

Ineke Vermeulen

Trainer

Dit zeggen anderen

Post-hbo opleiding Intern begeleider

Direct aanmelden of meer informatie

Inschrijven Contact
Team Thomas More Academie

Team Thomas More Academie

Team TMA

Anderen kozen ook

Cursus Coachend leidinggeven voor IB-ers en bouwcoördinatoren

Hoe mooi zou het zijn om als leidinggevende te werken met een team waar ieders potentieel optimaal wordt benut? Samen krachtgericht leren en ontwikkelen en bouwen aan duurzame relaties, vormt de kern van coachend leidinggeven. In deze cursus staat jouw persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende centraal.

Lees meer
Lees meer over

Training snel op weg als startend intern begeleider

Start jij als nieuwe intern begeleider op school en heb je behoefte aan een vliegende start aan het begin van het schooljaar? Versnel jouw inzet in de school met een doordacht plan en wissel kennis en ervaringen uit met anderen tijdens deze korte, intensieve training van twee dagen!

Lees meer
Lees meer over

De Intern Begeleider als kwaliteitscoördinator (verdieping)

Ben jij een ervaren intern begeleider en wil je je verder verdiepen in de rol van kwaliteitscoördinator? Dan is onze verdiepingsopleiding precies wat je zoekt. Deze opleiding richt zich op de veranderende rol van de intern begeleider, waarbij innovatie en professionalisering van leerkrachten centraal staan.

Lees meer
Lees meer over