Meteen naar de inhoud

Join in!

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Workshop Leerlingen nieuwsgierig maken naar taal en rekenen

Workshop Leerlingen nieuwsgierig maken naar taal en rekenen

Nieuwsgierige leerlingen zijn gemotiveerd, leergierig, stellen veel vragen en zijn betrokken in de klas. Ze gaan verder dan het onthouden van informatie en zoeken actief naar mogelijkheden om te ontdekken, te leren en lesstof toe te passen. Iedere leerling is wel ergens nieuwsgierig naar. Echter, nieuwsgierigheid opwekken naar basisvaardigheden als rekenen en taal vormt vaak een uitdaging. De nadruk op prestaties, de vaak abstracte lesstof en het missen van betekenisvolle haakjes naar de belevingswereld vormen vaak een rem om leerlingen écht geboeid te krijgen. Hoe kun je onze allermooiste eigenschap inzetten om leerlingen taal en rekenen met meer plezier te laten beleven en leren? Dat ontdek je samen met Jason Fredrick (oprichter van Nieuwsgierig Denken) tijdens deze workshop.

Als leerkracht heb je de sleutel in handen om leerlingen op ontdekkingsreis mee te nemen in de wonderlijke wereld van rekenen en taal. Uit onderzoek blijkt dat nieuwsgierige lessen zelfs helpen om kinderen de lesstof beter te laten begrijpen en onthouden! Actief nieuwsgierigheid prikkelen is dus dé manier om kinderen te verwonderen en te activeren in de klas. Juist wanneer natuurlijke interesse naar de lesstof een uitdaging vormt. In de workshop duik je in de fascinerende wereld van nieuwsgierigheid en leer je hoe dit toe te passen in je onderwijs. Hoe word je nu precies nieuwsgierig? Hoe werkt het in je brein? Welke technieken werken om nieuwsgierig denken en doen bij basisvaardigheden te activeren voor leerlingen én jezelf? Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken geeft Jason Fredrick bewezen tips, technieken en methodes die een nieuwsgierige houding bij leerlingen en leerkrachten stimuleren. Na deze interactieve en energieke workshop weet je alles over de kracht van nieuwsgierigheid en ben je geïnspireerd met werkvormen, ideeën en materialen die ze direct de volgende dag kunt inzetten!

Datum:
Dinsdag 16 januari van 19:00 tot 21:30 uur

 

Jason Frederick van Eunen is één van de Keynote sprekers die wij kosteloos kunnen aanbieden aan onze onderwijsgemeenschap!70.
Workshop

Thema
Leren leren

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Jason Frederick van Eunen

Afronding
n.v.t

Startdatum
16-01-2024

Aantal bijeenkomsten
1

Contacttijd
<5 uren

Zelfstudie
0

Prijs
Kosteloos

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden