Meteen naar de inhoud

Join in!

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Masterclass Gedragsverandering in het basisonderwijs

Masterclass Gedragsverandering in het basisonderwijs

Hoe kun je ervoor zorgen dat docentenprofessionalisering beklijft en haar weg vindt naar de lessen? In deze bijeenkomst gaan we in op de wetenschap achter docentenprofessionalisering en het verbeteren van de onderwijskwaliteit.

In essentie komt het verbeteren van de onderwijskwaliteit neer op gedragsverandering. Verandering van het gedrag van docenten en, uiteindelijk, die van leerlingen of studenten. Om gedragsverandering door te voeren wordt veel informatie verstrekt via congressen, lezingen, seminars, trainingen, boeken en websites… Het probleem is dat het verstrekken van informatie doorgaans onvoldoende is om gedragsverandering te bewerkstelligen. Daarnaast kunnen pogingen om verandering teweeg te brengen op weerstand stuiten. Zeker bij docenten die veranderingsmoe zijn, omdat veel veranderingen niet adequaat zijn doorgevoerd. Ten slotte is gedragsverandering lastig vol te houden in een schoolomgeving waar er voortdurend piekmomenten zijn, overvolle klassen hun emotionele tol eisen, collega’s uitvallen en waarbij je een achterstand op je curriculum wilt inhalen.

De duurzame oplossing ligt in het vormen van een professionele schoolcultuur met een heldere koers, gezonde gewoontes en ruimte voor docentprofessionalisering. In deze masterclass maken een docent/onderwijskundige (Hannelore Hemeltjen, MEd), gedragspsycholoog (dr. David Maij) en biopsycholoog (Msc. Jay Borger) duidelijk hoe je de onderwijskwaliteit stapsgewijs kunt verbeteren aan de hand van inzichten uit de praktijk en wetenschap over docentenprofessionalisering, veranderingsprocessen, weerstand en vitaliteit.

Datum:
Maandag 16-01-2023 van 19:00-21:30 uur57.
Masterclass

Thema
Vitaliteit en welbevinden

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
David Maij
Hannelore Hemeltjen

Afronding
n.v.t

Startdatum

Aantal bijeenkomsten
1

Contacttijd
<5 uren

Zelfstudie
0

Prijs
€ 59,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden