Ga naar de inhoud

Teamscholingstrajecten

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Teamimpact

Teamimpact

Voor het onderwijs is niets zo belangrijk als een effectief samenwerkend team. Hiermee valt of staat de kwaliteit van je onderwijs. Een positief werkend team geeft energie, daar wil je meer van! Dit vraagt aandacht en tijd en is geen quick fix.
Richt je op de kracht van het gehele team in de schoolorganisatie! Bouw met elkaar aan professionele leerteams binnen de organisatie. Doe dit vanuit persoonlijke en collectieve waarden, visie en ambitie.

We richten ons in dit traject op maat op de volgende onderwerpen:

Visie en missie:
Een gezamenlijke schoolvisie versterkt het onderwijs en de professionele teamcultuur op school. Het draagt bij aan het vormen van een gedeelde identiteit en trots. Dit gevoel van identiteit kan de betrokkenheid van het personeel vergroten en een positieve professionele cultuur bevorderen.
Een stevige gezamenlijke visie legt de basis voor gedeelde waarden en normen binnen de school en geeft richting. Dit creëert een gemeenschappelijk referentiekader waarop beslissingen en gedrag kunnen worden gebaseerd.

Gedrag en sterke kanten versterken:
Duurzaam onderwijs verbeteren begint bij verandering van gedrag. Dit vraagt om het kennen van je sterke kanten. Het willen kijken naar waar het beter kan. Aanpassen van ineffectief gedrag en versterken van dat wat al lukt. Met je blik gericht op de gewenste onderwijspraktijk.

Samenwerking:
Een duidelijke focus bevordert een professionele cultuur waarin teamleden samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken en verantwoordelijkheid te delen. Op deze manier worden keuzes als zinvol en betekenisvol ervaren en inspanning als inspirerend en nodig. Hierdoor ontstaat een professionele cultuur van groei en duurzaam leren.
Door de afstemming en samenwerking binnen het team, is het proces al een uitdagende ontwikkeling op zich. Je werkt aan het creëren van draakvlak en werkt aan kwaliteit. We passen daarbij de waarderende methodiek toe;  ‘Appreciative Inguiry’, Theorie U, professionele identiteit en kernreflectie. De collega’s die het team begeleiden doen ook veel zelfinzicht op door te werken aan teamcoachvaardigheden en teaminterventies.

Het visietraject is volledig op maat gemaakt naar de behoeften van de school. Te denken valt aan het verzorgen van studiedagen, procesbegeleiding aan directies en PLG’s en het concretiseren van de visie op papier en in het dagelijks handelen. Het aanbod is gefundeerd in de gedragswetenschap en onderzoek en wordt naar de praktijk vertaald, waardoor informatie ook zijn weg vindt naar goede gewoontes tot in het klaslokaal.2.
Training

Thema
Impact maken

Organisatie
Thomas More Hogeschool

Locatie
Eigen school

Trainer
Divers

Afronding
Certificaat

Startdatum
n.a.v. offerte

Aantal bijeenkomsten
in overleg

Contacttijd
Op maat uren

Zelfstudie
Op maat uren

Opleidingskosten
op basis van offerteAanmelden

Offerte opvragen


Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden