Meteen naar de inhoud

Onderwijs ontwerpen

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Post-hbo opleiding Vakspecialist muziek

Post-hbo opleiding Vakspecialist muziek

In het primair onderwijs groeit de behoefte aan leerkrachten die zich hebben gespecialiseerd in het vak muziek. Aan leerkrachten die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het culturele klimaat op school. Met de opleiding vakspecialist muziek kun je die leerkracht worden. Deze opleiding is een uniek samenwerkingsverband tussen Thomas More Hogeschool, Codarts, Inholland en Hogeschool Rotterdam.

Doel
Ga aan de slag als vakspecialist muziek!

  • Oefen het vak muziekspecialist uit op je eigen school, of bovenschools;
  • Geef gevarieerde muzieklessen aan alle groepen op de basisschool;
  • Stippel zelfstandig leerlijnen voor muziekonderwijs uit;
  • Je hebt je visie op muziekonderwijs verscherpt en kunt verantwoorden waarom het vak muziek binnen het regulier onderwijs thuis hoort;
  • Gebruik je kennis en vaardigheden om teams te helpen om muziekonderwijs op school te verbeteren en vernieuwen.

 

Doelgroep
Leerkrachten die affiniteit hebben met muziek en cultuur.

Inhoud
Je begint het traject met een intakegesprek. Hierin brengen we jouw beginsituatie in kaart en stellen we een studieplan op. De bijeenkomsten zijn georganiseerd rondom muzikale thema’s: we zingen, luisteren, lezen muziek en bespelen instrumenten. Elke bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijk practicum, pedagogische didactische uitwisseling en theoretische input. Een gezamenlijk practicum is bijvoorbeeld vocale training, instrumentale training in samenspel, of uitwisseling van eigen materialen.

Bij aanvang van de opleiding wordt verwacht dat je (basaal) noten kunt lezen en een instrument bespeelt of zingt. De collega-cursisten hebben een overeenkomstig denk- en ervaringsniveau. Zij zijn werkzaam in het basisonderwijs of speciaal onderwijs. De lessen vinden afwisselend plaats op alle deelnemende Hogescholen in het centrum van Rotterdam. Veel praktijkopdrachten kun je uitvoeren tijdens je eigen lespraktijk.

Lesdata

Data voor de start van het volgende cohort volgen nog.

Bijzonderheden
Om deel te nemen aan deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een hbo-bachelor diploma, bij voorkeur pabo of conservatorium.


38.
Opleiding

Thema
Kunstzinnige vorming

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Codarts, e.a.

Trainer
Roeland Vrolijk
Ellen de Vugt
Divers

Afronding
Diploma

Startdatum

Aantal bijeenkomsten
>15

Contacttijd
50-100 uren

Zelfstudie
100-200 uren

Prijs
€ 2.310,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden