Meteen naar de inhoud

Onderwijs ontwerpen

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Post-hbo opleiding Taalcoördinator

Post-hbo opleiding Taalcoördinator

Taal is de verbindende factor in ons onderwijs en de maatschappij. Met actuele vraagstukken rondom thema’s als laaggeletterdheid en kansengelijkheid is er landelijk veel aandacht voor goed taalonderwijs. Wil jij een bijdrage leveren aan het bewaken van de kwaliteit van het taalonderwijs binnen jouw eigen school of op bovenschools niveau? Zou jij de spil in jullie team willen zijn, die collega’s weet te inspireren en ontwikkelingen op het gebied van taalonderwijs en/of taalbeleid in gang kan zetten? Dan is de post-hbo opleiding Taalcoördinator echt iets voor jou!

Inhoud
Taalcoördinatoren bewaken en bevorderen de inhoudelijke kwaliteit van het taalonderwijs. Tijdens de opleiding staan de volgende rollen centraal:

  • De taalcoördinator als excellente taalleraar;
  • De taalcoördinator als ondersteuner en gesprekspartner;
  • De taalcoördinator als mede-eigenaar van taalbeleid.

De opleiding bestaat uit 20 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast voer je praktijkopdrachten uit en doe je onderzoek in je eigen schoolpraktijk. Gedurende de opleiding schrijf je een taalbeleidsplan, dat je tijdens een eindgesprek presenteert.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten of deze opleiding iets voor jou is? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie! pro@thomasmorehs.nl. Direct aanmelden kan natuurlijk ook.45a.
Opleiding

Thema
Taal- en leesonderwijs

Organisatie
Thomas More Hogeschool

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Nicolette Schaper

Afronding

Startdatum
nog niet bekend

Aantal bijeenkomsten
>15

Contacttijd
50-100 uren

Zelfstudie
>200 uren

Prijs
€ 2.525,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden