Meteen naar de inhoud

Innovatie en digitale didactiek

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Post-hbo opleiding Specialist digitale geletterdheid

Post-hbo opleiding Specialist digitale geletterdheid

Ben jij geïnteresseerd in de impact van innovatie op het onderwijs? En wil je onderzoeken welke mogelijkheden er op dit vlak allemaal zijn? Wil je meer leren over innovatief onderwijs en zo jouw eigen vaardigheden vergroten en jouw team inspireren? Dan is deze Post-hbo opleiding echt iets voor jou. Bovendien behaal je tijdens deze opleiding je certificaat tot I-coach, inclusief!

 

Doel
Word specialist innovatie en digitale didactiek bij jou op school:
– Specialiseer je in moderne media en leer collega’s en leerlingen hier over;
– Integreer technologie en media in je dagelijks onderwijs;
– Geef onderwijs op basis van talenten, gepersonaliseerd leren en eigenaarschap;
– Herken veranderprocessen en leer deze te sturen in de school;
– Versterk didactisch handelen binnen (vaardigheden)onderwijs;
– Deel kennis en inspireer collega’s over innovatie en digitale media;
– Denk mee op beleidsniveau in je school en ontwikkel een langetermijnvisie op dit vlak.

Inhoud
Tijdens dit opleidingstraject staat het ervaren van onderwijs van nu en de toekomst centraal. Je vergroot je eigen digitale vaardigheden en past ze direct toe in je eigen onderwijspraktijk. Hierdoor sluit je aan op de belevingswereld van je leerlingen.

In samenspraak met de directie van jouw school ontwikkel je een lange termijnvisie. Je denkt beleidsmatig mee en vertaalt de visie naar concrete actiepunten voor de collega’s in je team. Het is aan jou om hen vanuit jouw rol als Specialist te motiveren voor innovatie en digitale didactiek door het hen te laten ervaren. Enkele thema’s die behandeld zullen worden zijn maakonderwijs, gamification, serious gaming, webtools, online samenwerken, etc. Continu leggen we de link tussen de theorie en jouw onderwijspraktijk.

Het unieke aan deze opleiding is de persoonlijke benadering van je leertraject. Binnen het raamwerk van de opleiding bepaal je zelf waarin je je wilt specialiseren. Je formuleert een probleemstelling vanuit je eigen praktijk en bepaalt samen met je begeleider de focus. Dit vormt de basis voor jouw persoonlijke opleidingsplan. Gedurende de opleiding doe je praktijkonderzoek en aan de hand van je leeruitkomsten sluit je de opleiding af.

De opleiding wordt enorm verrijkt door de input van verschillende gastdocenten uit de praktijk, het (educatieve) bedrijfsleven en oud-studenten.
Inhoud lessen in willekeurige volgorde nog (moet nog overleg plaatsvinden met de i-minor).

Programma

Op 26 juni is er een online voorlichtingsbijeenkomst van 15:30 tot 16:15 uur. Wil je hierbij aansluiten?  Laat het ons weten door een berichtje naar pro@thomasmorehs.nl.

Datum Tijd Extra informatie
Wo 22-11-23 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 1
Wo 13-12-23 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 2
Wo 31-01-24 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 3
Wo 06-03-24 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 4
Wo 17-04-24 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 5
Wo 22-05-24 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 6
Wo 19-06-24 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 7
Wo 11-09-24 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 8
Wo begin oktober 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 9
Wo eind oktober 15:00 – 19:30 uur Bijeenkomst 10

Kosten
* De totale kosten voor deze opleiding zijn als volgt opgebouwd:
– Opleidingskosten: € 2.475,- (Inclusief onbeperkt koffie & thee arrangement.)
– Aanvullende arrangementskosten: € 80,-
– Kosten accommodatie studiereis: Nader te bepalen.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

STAP-budget
Voor deze opleiding kun je een STAP-budget aanvragen van maar liefst € 1000,-! Inschrijven voor het budget kan tijdens de aanvraagperiode van 1 januari 2023. Lees meer informatie over het STAP-budget op de website van het UWV, of vraag meer informatie aan via pro@thomasmorehs.nl of het contactformulier op deze webpagina.

Al onze post hbo opleidingen geven we samen vorm en inhoud met een netwerk van theoretische en praktijkexperts. Naast onze eigen opleiders ontmoet je diverse experts op het gebied van effectief omgaan met gedrag in de school. Zo bouwen we samen aan een rijk perspectief, is onze pendel tussen theorie en praktijk optimaal en bouw je een actief professioneel netwerk op tijdens de opleiding.

Een leuk extraatje! Als deelnemer aan onze Post-hbo opleidingen ontvang je regelmatig uitnodigingen om kosteloos deel te nemen aan diverse inspiratielezingen en ontmoetingen.

 

Bijzonderheden
Tijdens deze opleiding werk je ook aan de competenties en kwalificaties van I-coach. Je ontvangt na afloop naast een diploma dat door het LPNPO is gevalideerd, een TMA certificaat tot I-coach. Een eigen laptop, tablet of Chromebook is een must voor deze opleiding. Om deel te kunnen nemen aan deze Post-hbo opleiding dien je in het bezit te zijn van een hbo-bachelor diploma, bij voorkeur pabo. Meegaan met de Studiereis BETT met de i-minor van TMH behoort tot de mogelijkheden. We raden aan de opleiding samen met een collega te volgen in verband met de impact. Een collega van dezelfde school krijgt 50% korting op het inschrijfgeld.


54.
Opleiding

Thema
Innovatie en digitale didactiek

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Diana Molenschot
Dieter Möckelmann

Afronding
Diploma

Startdatum
25-10-2023

Aantal bijeenkomsten
10-15

Contacttijd
20-50 uren

Zelfstudie
>200 uren

Prijs
€ 2.475,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden