Ga naar de inhoud

Teamscholingstrajecten

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Onderweg naar kansengelijkheid

Onderweg naar kansengelijkheid

Veel kinderen in Nederland kunnen hun volle potentie niet bereiken. Juist de kinderen die het onderwijs het hardste nodig hebben, zijn hier de dupe van. Hoog tijd dus om dat aan te pakken. Thomas More Academie werkt samen met Karim Amghar om te werken aan kansengelijkheid.

Kansengelijkheid gaat niet alleen over onder-advisering, maar ook over de samenwerking met ouders, de inrichting van het onderwijs en de cultuur op school. Hoe kun je bijvoorbeeld samenwerken met ouders die geen ervaring hebben met het Nederlandse onderwijssysteem? En hoe zorg je dat alle kinderen uitgedaagd worden in de lessen? Hoe spreek je in de lerarenkamer op een constructieve manier over de leerlingen?

Voor elke school betekent werken aan kansengelijkheid iets anders. We helpen jullie daarom graag op weg om in jullie specifieke context aan de slag te gaan met kansengelijkheid in het onderwijs. En dit doen we op verschillende verdiepingsniveaus:

Inspiratie
Ben je nieuwsgierig naar kansengelijkheid in het onderwijs? Tijdens een inspiratiebijenkomst op bijvoorbeeld een studiedag, gaan we in op de theoretische achtergrond van kansengelijkheid en hoe je daar als school een bijdrage aan kunt leveren. We leggen uit hoe verregaand de gevolgen van kansenongelijkheid zijn en geven inspiratie mee om morgen mee te gaan oefenen in je eigen klas.

Cursus
Tijdens een training van vier bijeenkomsten gaan we dieper in op jouw rol als onderwijsprofessional. Daarbij richten we ons op de samenwerking met ouders, de inrichting van het onderwijs en de cultuur op school. Onder begeleiding van inhoudelijke experts bespreken we hoe je in jouw onderwijspraktijk kunt werken aan gelijke kansen. Welke rol spelen onbewuste vooroordelen in de praktijk? Wie ben jij zelf als professional? En hoe kun je zorgen voor hoge verwachtingen in je onderwijs? Aan het eind van dit traject heb je een beeld hoe jij in jouw eigen praktijk kunt bijdragen aan kansengelijkheid.

Duurzaam traject
In een maatwerktraject neem jij samen met enkele collega’s het voortouw bij het werken aan gelijke kansen op jullie school. Dit doe je in samenwerking met een procesbegeleider en in nauwe afstemming met jullie leidinggevenden. Je organiseert activiteiten met je collega’s en bedenkt samen manieren om de kansengelijkheid op jullie school te versterken. Zo werken we toe naar een duurzame verandering.12.
Traject of studiedag

Thema
Optimale onderwijskansen

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Eigen school

Trainer
Karim Amghar
Pieter Boshuizen

Afronding
Certificaat

Startdatum
n.a.v. offerte

Aantal bijeenkomsten
in overleg

Contacttijd
Op maat uren

Zelfstudie
Op maat uren

Opleidingskosten
Op basis van offerteAanmelden

Offerte opvragen


Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden