Meteen naar de inhoud

Onderwijs ontwerpen, didactiek en vakinhoud

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Montessori opleiding voor pedagogisch medewerkers

Montessori opleiding voor pedagogisch medewerkers

Dit traject bieden wij dit schooljaar uitsluitend aan als teamtraject. 

Krijg de ruimte om jouw eigenheid te onderzoeken en jezelf binnen de montessori bekwaamheden op eigen niveau en tempo te ontwikkelen. We bieden je daarvoor een inspirerende ‘voorbereide leeromgeving’. Je onderzoekt, leert vanuit theorie en praktijk, oefent vaardigheden en deelt ervaringen in je leerteam. Op weg naar montessori basisbekwaam voor pedagogisch medewerkers en Montessori VVE!

Naast het diploma montessori basisbekwaam voor pedagogisch medewerkers, bestaat de mogelijkheid om het certificaat montessori VVE te behalen. Montessori VVE wordt geïntegreerd aangeboden binnen de opleiding voor pedagogisch medewerkers.

Doelgroep
Pedagogisch medewerkers werkzaam in de kinderopvang op kinderdagverblijven en peutergroepen.

Inhoud
De visie van Maria Montessori wordt gekoppeld aan jouw praktijk. We gaan aan de slag met de uitgangspunten van Montessori: zelfstandigheid en zelfredzaamheid, gedrag en houding van de leidster. Het pedagogisch handelen in de groep is gekoppeld aan de pedagogische opvoedingsdoelen  of competenties vanuit de Wet Kinderopvang. We onderbouwen alle uitgangspunten vanuit actuele inzichten.

Het leren op de eigen werkplek speelt een grote rol. Je onderzoekt hoe je je aanpak in de praktijk kan versterken. De kinderen in jouw groep profiteren zo direct van wat jij hebt geleerd in de opleiding. Tijdens de opleiding krijg je ook werkplekbezoeken van de opleiders. Deze zijn erop gericht je verder te helpen met je eigen doelen en leervragen over de montessori basisbekwaamheden. Daarbij zetten we verschillende werkvormen in, zoals coaching on the job. In het nagesprek/driehoekgesprek wordt de pedagogisch coach betrokken.33.
Opleiding

Thema
Montessori Leerlandschap

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool en deelnemende scholen

Trainer
Lucinda Hecbert
Divers

Afronding
Diploma

Startdatum
nog niet bekend

Aantal bijeenkomsten
10-15

Contacttijd
20-50 uren

Zelfstudie
30-50 uren

Prijs
-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden