Meteen naar de inhoud

Join in!

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Masterclass Verschil maken binnen een schoolcultuur met groeiende verschillen

Masterclass Verschil maken binnen een schoolcultuur met groeiende verschillen

 

In zijn voordracht gaat El Hadioui in op de effecten van een (super-)diverse buitenschoolse leefwereld op de schoolcultuur in een stedelijke omgeving. Hij bespreekt dit binnen de context van de verscherpte kansenongelijkheid in het stedelijk onderwijs. In het bijzonder gaat hij in op het switchgedrag van leerlingen en studenten tussen de binnenschoolse en buitenschoolse leefwerelden. El Hadioui laat vervolgens zien hoe jongeren, ondanks deze mis-match tussen de leefwerelden, veerkrachtigheid kunnen ontwikkelen en komen tot het geloof in eigen kunnen – self efficacy – om de schoolladder te ervaren als hun ladder en deze te beklimmen. Deze laatste inzichten zijn gebaseerd op het grootschalige onderzoek op de 75 po, vo en mbo scholen die het professionaliseringsprogramma De Transformatieve School implementeren. Tijdens zijn voordracht verbindt hij voortdurend wetenschappelijk-theoretische concepten met praktische voorbeelden uit de alledaagse onderwijspraktijk binnen en buiten de lessen.

Stads- en onderwijssocioloog Iliass El Hadioui is als wetenschappelijk docent verbonden aan de Department of Psychology, Education and Child Studies van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder is hij programmaleider binnen het cultuurveranderings -en professionaliseringsprogramma De Transformatieve School. Hij is als onderzoeksleider van het programma Transformaties in het Grootstedelijk Onderwijs verbonden aan de afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam en als gastwetenschapper aan de Universiteit van Antwerpen. Ten slotte is hij een van de twaalf raadsleden in de Onderwijsraad.

Praktisch
Datum: maandag 13 november 2023 van 19:00 – 21:30 uur

 

Ilias El Hadioui is één van de Keynote sprekers die wij kosteloos kunnen aanbieden aan onze onderwijsgemeenschap!63.
Masterclass

Thema
Kansengelijkheid

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Ilias el Hadioui

Afronding
n.v.t

Startdatum
13-11-2023

Aantal bijeenkomsten
1

Contacttijd
<5 uren

Zelfstudie
0

Prijs
KosteloosAanmelden

Aanmelden


Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden