Meteen naar de inhoud

Join in!

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Masterclass Toekomstdenken en filosoferen met kinderen

Masterclass Toekomstdenken en filosoferen met kinderen

Let op! Deze inspiratiebijeenkomst bieden we dit schooljaar uitsluitend aan als teamtraject. Interesse om jezelf samen met jouw team te verdiepen in dit onderwerp als onderdeel van bijvoorbeeld aan studiedag? Neem even contact met ons op, dan verkennen we samen de mogelijkheden.

Masterclass Toekomstdenken en filosoferen met kinderen

Milieuvervuiling, klimaatproblemen, oorlogsdreiging, vluchtelingenopvang, … De crises lijken zich op te stapelen. De toekomst is onzeker. In wat voor wereld zullen onze kinderen straks leven?

Het kost geen enkele moeite om elkaar daarover allerlei doemscenario’s te vertellen. Als opvoeders echter mogen we daarin niet berusten. We zullen al onze creativiteit en verbeeldingskracht in moeten zetten om samen met kinderen en jongeren een hoopvol verhaal over de toekomst te creëren.

En het tij is te keren, als we samenwerken. Hoe kunnen we dat doen in de school, samen met kinderen? Hoe openen we de kracht en creativiteit van kinderen? Hoe scheppen we op school ruimte om met elkaar aan een nieuwe, gewenste toekomst te werken? Door samen onderzoek te doen en in dialoog met elkaar kunnen we tot gerichte sociale actie komen. Alleen door samen in actie te komen kunnen we de hoop op een goede toekomst levend maken. Wat kunnen we wel doen?

Dat gaan we laten zien en doen, samen met jullie. Op welke plaats je ook werkt in het onderwijs, denk en doe mee. Aan de toekomst.

Sprekers: Rudolf Kampers & Rob Bartels, beiden oprichter en bestuurslid van de Counterphase Foundation. Ze hebben veel ervaring als pabodocent filosoferen met kinderen en schreven daar diverse boeken over. Rob Bartels heeft samen met zijn compagnon Ton Baan het meyouwedo-concept voor basisscholen ontwikkeld. Rudolf Kampers schreef de praktijkwijzer Toekomstdenken voor het boek Hoog spel (ISVW, 2022).

 62.
Inspiratiebijeenkomst

Thema
Bezinning en veerkracht

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Rudolf Kampers

Afronding
n.v.t

Startdatum
nog niet bekend

Aantal bijeenkomsten
1

Contacttijd
<5 uren

Zelfstudie
0

Prijs
€ 59,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden