Meteen naar de inhoud

Join in!

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Masterclass Onderweg naar kansengelijkheid

Masterclass Onderweg naar kansengelijkheid

Veel kinderen in Nederland kunnen hun volle potentie niet bereiken. Juist de kinderen die het onderwijs het hardste nodig hebben, zijn hier de dupe van. Hoog tijd dus om dat aan te pakken. Thomas More Academie werkt daarom samen met Karim Amghar om te werken aan kansengelijkheid. In de documentaire Karim Pakt Zijn Kans! laat Karim Amghar zien wat de ernst is van kansenongelijkheid in het onderwijs.

Kansengelijkheid gaat niet alleen over onder-advisering, maar ook over de samenwerking met ouders, de inrichting van het onderwijs en de cultuur op school. Hoe kun je bijvoorbeeld samenwerken met ouders die geen ervaring hebben met het Nederlandse onderwijssysteem? En hoe zorg je dat alle kinderen uitgedaagd worden in de lessen?
Tijdens deze masterclass gaan we in op de theoretische achtergrond van kansengelijkheid en hoe je daar als school een bijdragen aan kunt leveren. We leggen uit vergaand de gevolgen van kansenongelijkheid zijn en geven inspiratie mee om mogen mee te gaan oefenen in je eigen klas.

Sprekers:
Karim Amghar en Pieter Boshuizen

Datum:
ma 26-09-22 van 18:00 tot 21:30 uur

Bijzonderheden
Wij bieden deze Masterclass kosteloos aan. Wel willen we je vragen om je vooraf in te schrijven, zodat we weten op hoeveel deelnemers we mogen rekenen.


65.
Masterclass

Thema
Optimale onderwijskansen

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Karim Amghar
Pieter Boshuizen

Afronding
n.v.t

Startdatum
26-09-2022

Aantal bijeenkomsten
1

Contacttijd
<5 uren

Zelfstudie
0

Prijs
Kosteloos

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden