Meteen naar de inhoud

Join in!

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Masterclass Jonge kind

Masterclass Jonge kind

We weten dat spelen voor jonge kinderen pure noodzaak is; het is hun manier van leven en leren. Toch lijkt dat gegeven niet voldoende door te dringen tot het onderwijsveld. In deze masterclass bespreken we de belemmeringen die je als onderbouwleerkracht kunt ondervinden als je spel centraal wilt stellen.

Professionals moeten allereerst begrijpen wat spelen voor kinderen betekent om dat spel goed te kunnen begeleiden. Daartoe kunnen we onze eigen ervaringen met spelen gebruiken. Wat leren kinderen van spelen? Je kunt onderzoek treffen dat aantoont dat kinderen meer leren als we ze onderwerpen aan directe instructie. Maar gaat dat leren dan over kunnen reproduceren van kennis of over werkelijke groei? Als we spelend leren willen inzetten om leer-  en ontwikkelingsdoelen te bereiken, moet de speel/leersituatie wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Spelbegeleiding is daarvan een van de belangrijkste. Hoe begeleid je het spel zonder het over te nemen, terwijl je er toch belangrijke doelen mee weet te bereiken?  In deze masterclass krijg je informatie over spel en spelbegeleiding, we wisselen praktijkervaringen uit en oefenen met casussen.

Praktisch
Datum: 22 januari 2024
Tijd: 19:00 tot 21:00 uur92.
Inspiratiebijeenkomst

Thema
Jonge kind

Organisatie
Thomas More Hogeschool

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Helma Brouwers

Afronding
n.v.t

Startdatum
22-01-2024

Aantal bijeenkomsten
1

Contacttijd
<5 uren

Zelfstudie
0

Prijs
€ 125,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden