Ga naar de inhoud

Optimale onderwijskansen

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » LevelUp

LevelUp

Wat is LevelUp?

LevelUp biedt iedereen met hart voor onderwijs de kans om daar ook meer in te betekenen. Werk je al in het onderwijs, of wil je dit op korte termijn graag doen, en wil je je kennis, vaardigheden en impact gericht door ontwikkelen? Dan is LevelUp interessant voor jou.

Binnen LevelUp volg je losse cursussen van de bacheloropleiding tot leraar basisonderwijs van Thomas More Hogeschool. Doordat je precies dezelfde cursussen volgt en toetsing aflegt als in de bacheloropleiding, behaal je binnen LevelUp certificaten (Microcredentials) die bij een latere instroom in de opleiding kunnen worden verzilverd. Zo geef je gericht invulling aan jouw professionalisering als onderwijsprofessional met cursussen op hbo-niveau (deze zijn onderdeel van onze EQF-NLQF niveau 6 opleiding).

Met het LevelUp programma bouwen we samen aan onderwijsteams van de toekomst, waarin collega’s vanuit een andere opleidingsachtergrond uit verschillende vakgebieden met elkaar samenwerken.

De basis van je persoonlijke LevelUp programma is het vak Pedagogiek en Algemene didactiek. Daarnaast kun je er voor kiezen om nog één of twee vakken extra te volgen, bijvoorbeeld Taal of Rekenen. Je rondt de vakken af met de leeruitkomsten op niveau 2. Je kunt vakken van LevelUp blijven volgen, maar ook doorstromen naar de pabo en je al behaalde vakken verzilveren op niveau 2.
Terwijl je vakken volgt bij LevelUp, leer je ook minimaal een dag in de week vanuit de praktijk, zodat je de opgedane theorie die je leert direct toe kunt passen en daarvan kunt leren.

 

 

Doelgroep
Je werkt al als onderwijsprofessional (onderwijsassistent, (kunst)vakdocent, pedagogisch medewerker) in het onderwijs en je wilt je verder ontwikkelen.
Je bent nog niet werkzaam geweest in het onderwijs, maar wel heel erg geïnteresseerd en wilt ontdekken of het onderwijs wat voor jou is.

 

Routes richting de leeruitkomsten
Afhankelijk van je vooropleiding volg je de Reguliere cursusroute of de compacte cursusroute.

Regulier Compact
Minimale vooropleiding MBO niveau 4 Minimale vooropleiding afgeronde Bachelor opleiding
Werkervaring: onderwijsassistent of geen werkervaring, maar interesse in onderwijs Werkervaring: vakdocent of geen werkervaring, maar interesse in onderwijs
Duur per vak: 2 jaar Duur per vak: 1 jaar

 

Het programma

De basis van jouw LevelUp traject is het vak Pedagogiek & Algemene Didactiek, onmisbaar in het werken met kinderen. Daarnaast kun je er voor kiezen 1 of 2 vakken extra te volgen. De meeste van onze Level Up studenten kiezen voor het vak taal en/of rekenen. Na het afronden van deze vakken, kun je dit naar behoefte verder uitbreiden met extra vakken.

Je opleidingstraject binnen Level Up kan met de volgende vakken invulling krijgen: Pedagogiek & algemene didactiek (de basis)
Aan te vullen met de volgende vakken:

Stapsgewijs wordt toegewerkt naar de leeruitkomsten niveau 2 van het door jou gekozen vakgebied. Doordat je precies dezelfde cursussen volgt en toetsing aflegt als in de bacheloropleiding, behaal je binnen LevelUp certificaten (Microcredentials) die bij een latere instroom in de opleiding kunnen worden verzilverd. Zo geef je gericht invulling aan jouw professionalisering.

Leren in de praktijk
Tijdens het opleidingstraject pendelen we voortdurend tussen theorie en praktijk. Hierom is het van essentieel belang dat alle LevelUp deelnemers minimaal één dag in de week in de praktijk werkzaam zijn of leren. Als je nog geen praktijkschool hebt, dan helpen we je met het vinden van een geschikte plek. De vaardigheden in de praktijk worden in principe niet beoordeeld door een docent van LevelUp. Wel vragen we je een begeleider te zoeken in de school met voldoende expertise om jouw ontwikkeling te voorzien van feedback en te begeleiden bij de praktijkopdrachten.

Je LevelUp traject is optioneel uit te breiden met de praktijkmodule. In dit geval word je vanuit de opleiding begeleid bij het leren in de praktijk en word je aan het einde beoordeeld volgens de beoordeling van de opleiding op het niveau van het einde van de propedeusefase van de opleiding.

Praktisch

Regulier Compact
Pedagogiek & Algemene didactiek op dinsdagavond Pedagogiek & Algemene Didactiek op dinsdagavond
Rekenen en Taal op donderdagavond* Rekenen en Taal op donderdagavond*
Overige vakken op donderdagmiddag of avond Overige vakken op donderdagmiddag of avond
Bijeenkomst van 2 a 3 uur Bijeenkomsten van 2 a 3 uur
24 tot 26 bijeenkomsten per vak (2 jaar)
Per jaar 12 tot 14 bijeenkomsten per vak.
12 tot 14 bijeenkomsten per vak (1 jaar)
Locatie: Thomas More Hogeschool (of elders op verzoek) Locatie: Thomas More Hogeschool (of elders op verzoek)
Studiebelasting per jaar per vak: 225 uur
– circa 50 uur contacttijd
– circa 50 uur opdrachten in praktijk
– circa 125 uur zelfstudie en leren in dagelijkse praktijk
Studiebelasting per vak per semester: 113 uur
– circa uur 25 contacttijd
– circa uur 25 opdrachten in praktijk
– circa 63 uur zelfstudie en leren in dagelijkse praktijkSemester 1 = leeruitkomst niveau 1
Semester 2 = leeruitkomst niveau 2
Totale kosten: € 1350,- per vak per leeruitkomst** Totale kosten: € 825,- per vak per leeruitkomst**

* Kijk voor de actuele planning en startmomenten op onze website.
**Exclusief literatuurkosten. 

Instromen in de deeltijdopleiding
Wil je gedurende of na het afronden van het level Up traject je verder door ontwikkelen tot volledig bevoegd leraar, dan kan je er voor kiezen bij Thomas More Hogeschool de (deeltijd)opleiding tot leraar basisonderwijs te gaan volgen. Eventuele toelatingstoetsen dien je nog wel te behalen, maar de reeds behaalde leeruitkomsten vanuit LevelUp heb je vast op zak. Dat maakt dat je meer tijd overhoudt om te besteden aan de andere vakken of de eerste periode een minder intensief programma kunt volgen. LevelUp is niet een route om te versnellen. Wel een route om je in je eigen tempo en volgorde te professionaliseren en gericht ervaring en kennis op te doen.7.
Opleiding

Thema
Optimale onderwijskansen

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Divers

Afronding
Getuigschrift

Startdatum
02-09-2024

Aantal bijeenkomsten
6-8

Contacttijd
10-20 uren

Zelfstudie
20-30 uren

Opleidingskosten
€ 1.350,- per vak, per leeruitkomst (regulier) & € 825,- per vak, per leeruitkomst (compact)

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden