Meteen naar de inhoud

Leiderschap en schoolontwikkeling

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Flexibele Post-hbo opleiding Veranderkunde

Flexibele Post-hbo opleiding Veranderkunde

Richting Teacher Leadership 

Investeer in je eigen professie en onderwijspraktijk. Bouw je impact uit via persoonlijk leiderschap en leiderschap in onderwijsverbetering. Investeer duurzaam in je eigen professionele expertise. Breng vanuit een onderbouwde aanpak en bevlogenheid anderen in beweging en enthousiasmeer ze. Zo draag je bij aan de verbetering van het onderwijs. Daar draait het om in deze flexibele Post-hbo opleiding, waarin je je stapsgewijs ontwikkelt richting een veranderkundige ‘Teacher Leader’. Als leraar ben je altijd in ontwikkeling. Je doet dagelijks waardevolle ervaringen en nieuwe inzichten op en raakt geïnspireerd door uitwisseling met collega’s. Ben je er aan toe om je eigen ontwikkeling te verdiepen en je impact in jouw organisatie te verbreden? Ontwikkel je dan door met de Post-hbo opleiding Veranderkunde.  

Het begrip Teacher Leadership verwijst naar leraren die continu investeren in hun eigen professionele ontwikkeling. Zij verbeteren hun onderwijs voortdurend vanuit een kritische en onderzoekende houding. Weten met hun drive het onderwijs te verbeteren én anderen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren.  

Opbouw van je persoonlijke Post-hbo traject
Tijdens de opleiding stel jij zelf je eigen leertraject samen.  

 1. Startpunt van jouw opleidingstraject is een persoonlijke groeiplan. Tijdens een intake brengen we in kaart waar jij je naar toe wilt ontwikkelen. Daarbij bekijken we hoe dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs in jouw klas en school. Jij hebt de intake voorbereid door het opstellen van jouw persoonlijk groeiplan.
  Je gaat tijdens het Teacher Leadership traject gericht bijdragen aan schoolontwikkeling. Dit vraagt om betrokkenheid en steun vanuit de schoolleiding. Bij de intake is dan ook altijd iemand uit de schoolleiding aanwezig.
 2. Je geeft zelf inhoud aan het onderdeel More Knowledge & Skills. Dit doe je in je eigen tempo. De focus ligt op het ontwikkelen van je pedagogisch en didactisch meesterschap. Je stapelt cursussen en neemt deel aan masterclasses/conferenties die passend zijn bij je focus. De gekozen professionaliseringsactiviteiten omvatten in totaal tenminste 15 contacturen en 35 zelfstudie uren. We houden rekening met recent gevolgde cursussen en zelfstandig uitgevoerd (literatuur)onderzoek. Het aanbod dat je kiest hoeft bovendien niet alleen bij Thomas More Academie te worden uitgekozen. Als je maar kunt aantonen dat je de gewenste leeruitkomsten hebt behaald of nieuwe competenties hebt ontwikkeld. 
 3. Binnen het onderdeel More Vocation ontwikkel je persoonlijk leiderschap. Je krijgt zicht op je professionele identiteit, je eigen overtuigingen en drive en kunt een onderbouwde visie op goed onderwijs onder woorden brengen. 
 4. Binnen het onderdeel More Impact ontwikkel je je tot Teacher Leader. Je leert anderen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren. Je doet kennis op over onderwijs verbeteren, onderzoeksmatige aanpak, veranderkundige processen en innovatie. Je krijgt praktische tools aangereikt die je kunt inzetten in het leidinggeven aan verbeterprocessen en projecten in het onderwijs bij jou op school en daarbuiten.   

 Je bepaalt zelf het tempo waarin je deze ontwikkelpunten oppakt.  Na het afronden van de drie onderdelen, de bijbehorende opdrachten en je meesterstuk, ontvang je het Post-hbo diploma Veranderkunde, richting Teacher Leadership. 

Doelgroep
Gedreven leerkrachten die toe zijn aan het verbreden van hun impact in de school, vanuit eigen bevlogenheid en gerichte doorgaande professionele verdieping.  

Doelen
Met een Post-hbo opleiding Veranderkunde haal je direct meer uit jouw onderwijs: 

 • Versterk een onderzoekende houding door nieuwsgierig, kritisch en planmatig handelen;  
 • Schep ruimte voor verdieping middels theorie en praktijkervaringen; 
 • Ga creatief om met diversiteit en perspectiefwisseling; 
 • Creëer een planmatige aanpak van onderwijsverbetering in de eigen schoolorganisatie;
 • Onderzoek je eigen waarden, overtuigingen en je persoonlijke beroepsidentiteit; 
 • Vergroot persoonlijk meesterschap door middel van cyclische reflectie; 
 • Betrek en enthousiasmeer collega’s, waarbij je samen gericht bent op het leren en het onderwijs in de school; 
 • Leren elkaar te versterken door middel van feedback. 


Lesdata
Deze opleiding wordt op verzoek aangeboden en op maat samengesteld passend bij jouw scholingswensen. Wanneer je het inschrijfformulier invult, nemen we contact met je op voor een kennismaking en verkennend gesprek om de mogelijkheden uiteen te zetten met jou! Je inschrijving is pas definitief op het moment dat we samen een passend opleidingsprogramma hebben vormgegeven dat past bij jouw ambities.

Kosten
* De totale kosten voor deze opleiding zijn als volgt opgebouwd:

 • Opleidingskosten: € 1.850,- (Inclusief onbeperkt koffie & thee arrangement.)
 • Aanvullende arrangementskosten: € 60,-
 • Materiaalkosten: € 25,-
 • Kosten More Knowledge onderdelen: Afhankelijk van keuze.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

Bijzonderheden
Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een hbo-bachelor diploma, bij voorkeur pabo. Deze opleiding bestaat uit in totaal 300 SBU: 50 uur contacttijd, 50 uur onderbouwde eerder uitgevoerde professionaliseringsactiviteiten, 200 uur zelfstudie, intake, meesterstuk en praktijkopdrachten.


12.
Opleiding

Thema
Impact maken

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Evelien Smeets

Afronding
Diploma

Startdatum

Aantal bijeenkomsten
10-15

Contacttijd
50-100 uren

Zelfstudie
>200 uren

Prijs
€ 1.850,-*

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden