Meteen naar de inhoud

Teamscholingstrajecten

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Controverstiële kwesties in de klas

Controverstiële kwesties in de klas

Verken perspectieven in de school door middel van inspringtheater.

Wanneer gevoelige onderwerpen ter sprake komen in de klas of op school, is er vaak weinig tijd om je te verdiepen in alle perspectieven die op het spel staan. Laat staan om daar over in gesprek te gaan met je collega’s of een standpunt in te nemen als school. Terwijl het juist zo belangrijk is om een veilig klimaat te garanderen voor iedereen die zich in de school beweegt. Tijdens deze inspiratieworkshop máken we daarom ruimte! We gebruiken situaties die zich op school hebben afgespeeld, vaak in het verlengde van thema’s die aansluiten bij burgerschap. We nemen afstand en zoomen vervolgens weer in.

Doelgroep
Alle onderwijsprofessionals in het team

Inhoud
Iedere bijeenkomst start met een pedagogisch gesprek, waarin situaties worden geïnventariseerd die leraren zelf in hun praktijk hebben meegemaakt. Daarna wordt een aantal van die situaties uitgekozen die aan de hand van rollenspellen met elkaar worden uitgespeeld. Wat betekent deze situatie voor verschillende leerlingen, maar ook voor jou als leerkracht?9a.
Inspiratiebijeenkomst

Thema
Burgerschap

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
eigen schoollocatie

Trainer
Pieter Boshuizen
Arjen Stavenuijter

Afronding
n.v.t

Startdatum
n.a.v. offerte

Aantal bijeenkomsten
in overleg

Contacttijd
Op maat uren

Zelfstudie
Op maat uren

Prijs
Op maat

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden