Ga naar de inhoud

Anders organiseren: samenwerken vanuit ieders expertise

Tijdens al onze Post-hbo opleidingen ligt de focus op het ontwikkelen van een specialisme binnen een brede context. Denk hierbij aan de rol van Rekencoördinator, Jonge kind specialist, Begaafdheidsspecialist, Intern begeleider of Specialist innovatie en digitale didactiek. Je werkt vanuit je eigen kracht en verdiept je kennis op jouw expertisegebied intensief.
Maar ook tijdens de opleiding word je al voortdurend uitgedaagd om de transfer te maken van het werken voor je eigen groep, naar een brede samenwerking met collega’s, directie, leerlingen, ouders en professionals uit het werkveld. Je wordt dus toegerust om het specialistische werk bij jou op school te beoefenen, terwijl je constructief samenwerkt om met elkaar tot het optimale leerresultaten te komen.

Lerend netwerk
Samenwerken vanuit jouw expertise begint dus al tijdens je opleiding en werpt ook daarna haar vruchten af. Je legt de basis door intensief te werken met leerteams. Samen met je collega-deelnemers vorm je kleine netwerken waarbinnen je vraagstukken onderzoekt en vernieuwende perspectieven ontwikkelt op jullie expertisegebied.

Wat we hebben opgemerkt door de jaren heen, is dat de leerteams ook na het succesvol afronden van de Post-hbo opleiding nog steeds regelmatig contact houden. Dit geeft je de kans om specifieke onwikkelvraagstukken en cases uit jouw eigen onderwijspraktijk te delen met collega-experts van een andere school. Samen kom je tot verfrissende oplossingen, en het geeft je het gevoel er niet alleen voor te staan. Een professioneel vangnet.
Tegelijkertijd ontstaat als het ware een olievlek-effect. In de leerteams wordt prachtig onderwijs en beleid ontwikkeld, dat niet op één school, maar op meerdere scholen uitgetest en geoptimaliseerd wordt. Verbeterpunten en good practices worden mee terug genomen naar de opleiding en de kleine leerteams houden ook elkaar scherp op hun ontwikkeling tijdens de bijeenkomsten.

Heb je ook zin om jezelf te specialiseren? Neem vooral een kijkje in ons complete opleidingsaanbod!

Thomas More Academie  |  Stationssingel 80, 3033 HJ, Rotterdam  |  E. pro@thomasmorehs.nl  |  T. 0104657066  |  M. 0612650293
Onderdeel van Thomas More Hogeschool  |  Leveringsvoorwaarden