ICT en digitale geletterdheid

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Laten we samen opstarten! Basistraining Microsoft 365

Laten we samen opstarten! Basistraining Microsoft 365

Als ICT niet zo je ding is…

Je bent een leerkracht en waarschijnlijk een goede! Je bent geen ICT-er, maar hebt soms het gevoel dat dit wel van jou verwacht wordt. Het opzoeken van een document in de Sharepoint omgeving kost je steeds weer een hoop geklik. CTRL+X/V/B is abacadabra en het Aerobe wachtwoord opzoeken voor je nieuwe leerling… Daar moet je echt even voor gaan zitten. Kortom; “ICT is niet jouw ding”.

Doel
Richt tijdens een krachtige workshop jouw digitale werkomgeving in op je Chromebook, laptop en digibord. Zodat jij het nieuwe schooljaar je tijd en energie kunt steken in dat waar je energie van krijgt; lesgeven!

Doelgroep
Leerkrachten en onderwijsondersteuners

Inhoud
In deze training zit slechts een heel kort stukje theoretische achtergrond over hoe het computersysteem op school werkt. Je leert vooral op een praktische manier hoe je goed voorbereid het nieuwe schooljaar start, zodat ICT niet langer een deel van je werkplezier kost.
Richt je Aerobe goed in, zodat je snel bij je mappen komt. Weet hoe je bijlages toevoegt vanuit Sharepoint, waar je wachtwoorden van leerlingen opzoekt en hoe ook jij een Kahoot! Of Forms in kunt zetten tijdens jouw lessen. Je richt direct na de zomervakantie je digitale werkomgeving in op je apparaat.
Daarna worden er in het tweede deel van de training tools aangeboden die je wellicht bij collega’s ziet (bv. Kahoot!), die jij ook graag zou toepassen. Dit deel van de training vindt plaats na de herfstvakantie, zodat je de opstart van het jaar achter de rug hebt.

Uniek aan deze ICT-training is, dat deze juist geschikt is voor mensen die er helemaal niets mee hebben. Die er veel tijd aan kwijt zijn en energie aan verliezen. Speciaal voor hen creëren we deze trainingsmiddag, waarin we praktisch aan het werk gaan, zodat zij de rest van het jaar zo goed als alles op een rijtje en bij de hand hebben. Twijfel niet langer en schrijf je in!

Lesdata
01-12-2021 18:00-20:00
08-12-2021 18:00-20:00
12-01-2022 18:00-20:00

Bijzonderheden
Neem in ieder geval je inloggegevens mee en waar mogelijk je eigen apparaat. Lenen kan ook, laat het ons even weten!


80.
Workshop

Thema
ICT en digitale geletterdheid

Organisatie
Thomas More Hogeschool

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Shirley van de Velde

Afronding
Bewijs van deelname

Startperiode
November-December 2021

Aantal bijeenkomsten
3

Contacttijd
5-10 uren

Zelfstudie
<10 uren

Prijs
€ 150,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant