ICT en digitale geletterdheid

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Zo werk je met Chromebooks in de klas!

Zo werk je met Chromebooks in de klas!

Oriëntatiecursus en integratiecursus
Werk aan de skills van de toekomst met Chromebooks en Google Workspace! De gratis en gebruiksvriendelijke apps van google zijn goed te integreren in jouw onderwijs en werken naadloos samen. Geef vorm aan onderwijs van de toekomst op jouw school. Wil je zelf je onderwijs vormgeven? Dan is dit de cloudoplossing voor online samenwerking. De google apps zijn op elk apparaat te gebruiken en je hebt altijd en overal toegang. Of je nu op zoek bent naar een passende oplossing om online te werken, of de keuze voor Google Workspace al hebt gemaakt: deze training geeft je een helder beeld van alle mogelijkheden.

De cursus wordt aangeboden op twee niveaus: een instapniveau (oriëntatie) en een gevorderden niveau (integratie). Het is mogelijk beide cursussen aansluitend op elkaar te volgen binnen hetzelfde cursusjaar. Je leert in beide cursussen, op bijpassend niveau:

  • toepassen van Chromebooks in jouw onderwijs ;
  • de Google Apps kennen;
  • de mogelijkheden van Google Classroom;
  • online samenwerken met Google Drive.

Trainers: Shirley van de Velde en/of Thijs Groenewegen.
Maatwerk behoort tot de mogelijkheden. De duur van de training wordt in dat geval in overleg bepaald. We zijn bereid om het hele implementatieproces te begeleiden. Neem hierover contact via pro@thomasmorehs.nl.

 

Oriëntatiecursus (instap)

De oriëntatiecursus is geschikt voor iedereen die zich oriënteert op het gebruik van Chromebooks en Google Workspace in de eigen lespraktijk. We bespreken de voordelen en mogelijkheden van Chromebooks en de Google onderwijsomgeving. Je leert de verschillende apps van Google kennen (drive, documenten, presentaties, classroom, sites, tekeningen). Je bent startklaar om met de Google Apps aan de slag te gaan.


Integratiecursus (gevorderden)

De integratiecursus is bedoeld voor iedereen die Chromebooks en de tools en apps van Google wil leren toepassen in het onderwijs. Je leert de Google Apps beter kennen en inzetten binnen jouw onderwijs. Je leert digitale opdrachten klaarzetten voor jouw groep in Classroom. We laten zien hoe je met een schoolteam in de cloud kunt samenwerken met MyDrive en Drives van mijn team. Je krijgt hands-on voorbeelden om te kunnen toepassen in de praktijk.

Lesdata
Gevorderden en beginners:
04-11-2021 16:00-18:00
11-11-2021 16:00-18:00
18-11-2021 16:00-18:00WAARDERING

"Duidelijk materiaal, goede opdrachten waar ik veel van heb geleerd!"
"Direct toepasbaar in de les de volgende dag"


78.
Workshop

Thema
ICT en digitale geletterdheid

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Shirley van de Velde
Thijs Groenewegen

Afronding
Bewijs van deelname

Startperiode
November-December 2021

Aantal bijeenkomsten
2

Contacttijd
<5 uren

Zelfstudie
<10 uren

Prijs
€ 195,- Oriëntatie, € 275,- Integratie

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant