Samen opleiden en coachen

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Goed gestart met groepskracht voor zij-instromers

Goed gestart met groepskracht voor zij-instromers

In deze werkplaats helpen wij jou als zij-instromer door de gouden weken aan het begin van het schooljaar heen! Je staat vanaf dag 1 voor de groep. In eerste instantie onder begeleiding van een collega in de school. Maar juist in de eerste weken leg je de basis in het werken met je groep voor de rest van het jaar. Daarom ga je tijdens deze werkplaats op zoek naar een passende en goede start met je eigen groep. We geven je krachtige voorkennis en praktische tools om je op weg te helpen bij de groepsvormingsprocessen in de eerste schoolweken.

Na een korte theoretische inleiding maken we een directe koppeling met jou als leerkracht. En via jou met de leerlingen, zodat je de groep in beeld krijgt. Met elkaar verzamelen we voorbeelden, bekijken we tools en gaan we concreet aan de slag. Zo kun je hier direct mee verder in je eigen groep.

Door vanuit de kracht van kinderen te bouwen aan een positief groepsklimaat, leg je de basis voor de rest van het jaar. Je stelt zelf een bloeiplan op; jouw persoonlijke aanpak vanuit de positieve psychologie. Hiermee begeleid je de leerlingen naar eigen verantwoordelijkheid voor zichzelf en de groep. De kinderen maken de groep en de groep biedt weer de basis voor een positief leerklimaat.



73.
Cursus

Thema
Coaching van leerkrachten

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Divers

Afronding
n.v.t

Startperiode
September-Oktober 2021

Aantal bijeenkomsten
1

Contacttijd
<5 uren

Zelfstudie
0

Prijs
€ 195,-





Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant