Samen opleiden en coachen

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Goed gestart met groepskracht voor zij-instromers

Goed gestart met groepskracht voor zij-instromers

In deze werkplaats zijn we erop gericht jou als zij-instromer met voorkennis de gouden weken aan het begin van het schooljaar in te laten gaan. Je staat vanaf dag 1 voor de groep. Uiteraard in eerste instantie onder begeleiding van een collega in de school.

Maar juist in de eerste weken leg je de basis voor het werken met je groep voor de rest van het jaar. Daarom willen we je met voorkennis en praktische tools die je kunt inzetten in de groepsvormingsprocessen, in de eerste weken op weg helpen. Tijdens deze werkplaats ga je op zoek naar een passende en goede start met je eigen groep.

Na een korte theoretische inleiding maken we een directe koppeling met jou als leerkracht en via jou met de leerlingen, zodat je de groep in beeld krijgt. Met elkaar verzamelen we voorbeelden, bekijken we tools en gaan we concreet aan de slag, zodat je in je eigen groep hiermee verder kunt. Door te bouwen aan een positief groepsklimaat, vanuit de krachten van kinderen, leg je de basis voor de rest van het jaar.

Met een zelf bedachte aanpak (bloeiplan), vanuit de positieve psychologie ga je de leerlingen begeleiden naar eigen verantwoordelijkheid voor zichzelf en de groep. De kinderen maken de groep en de groep biedt weer de basis voor een positief leerklimaat.
 72.
Werkplaats

Subdeel
Begeleiding van werken-leren in de de school

Locatie
Thomas More Hogeschool

Startdatum
nader te bepalen

Organisatie
Thomas More Academie

Trainer
Divers

Prijs
€ 195

Studiebelastingsuren
2,5

Afronding
n.v.tMeld je aan of vraag hier informatie aan.

Aanmelden voor dit traject

Ook interessant