Samen opleiden en coachen

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Opleiding tot schoolopleider

Opleiding tot schoolopleider

Wil je graag van betekenis zijn voor studenten en startende leerkrachten op jouw school? Word dan schoolopleider! Ontwikkel je verder door het samen opleiden een duidelijke plek te geven op je school. Maak je collega’s enthousiast voor het begeleiden en coachen van studenten en het leren van elkaar.
 

Doel

  • Je geeft de taak van schoolopleider vorm in het kader van Samen Opleiden en ontwikkelt dit (verder) door op de eigen school;
  • Je hebt kennis van de bekwaamheidseisen waar de student in de verschillende leerjaren aan moet voldoen en kan hem/haar op basis daarvan beoordelen;
  • Je biedt een rijke leeromgeving in de praktijk;
  • Je kunt studenten en mentoren (en evt. startende leerkrachten) begeleiden en coachen en je bent in staat om intervisie bijeenkomsten te begeleiden.

 

Doelgroep

Leerkrachten die toe zijn aan een nieuwe uitdaging en die enthousiast zijn voor het samen opleiden. Je hebt de basiscursus coachen gevolgd of een cursus van vergelijkbaar niveau.
 

Inhoud

Leer samen met andere schoolopleiders hoe je je taak vorm kan geven binnen jouw school.

Je hebt een intermediaire rol in het ontwikkelingsproces van de student. Je bent de link tussen de praktijk van de basisschool, de student, de mentor, de Pabo-opleider en het curriculum van de Pabo. Tijdens de opleiding leer je hoe je deze taken vorm geeft op jouw school. Ook gaan we in op het kwaliteitskader ‘Samen Opleiden’ en hoe je dit in samenspraak met de directie en het team kunt vertalen in beleid.

Coaching en intervisie maakt een substantieel deel uit van de opleiding. Aan de hand van artikelen volgen we de actuele ontwikkelingen over Samen Opleiden. Je rondt de cursus af door middel van een presentatie en een portfolio.
 69.
Opleiding

Subdeel
Opleidingsschool

Locatie
Thomas More Hogeschool

Startdatum
Oct/20

Organisatie
Thomas More Academie

Trainer
Guusje Riemens
Sandra Driessens
Divers

Prijs
€ 950

Studiebelastingsuren
40

Afronding
CertificaatMeld je aan of vraag hier informatie aan.

Aanmelden voor dit traject

Ook interessant