Onderwijs ontwerpen

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Onderzoekend en ontwerpend leren bij het oudere kind (W&T)

Onderzoekend en ontwerpend leren bij het oudere kind (W&T)

Bereid je leerlingen voor op de maatschappij door onderzoekend en ontwerpend leren.

Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) is een manier van lesgeven waarbij het initiatief bij de leerlingen ligt. Dat klinkt eenvoudig, maar voor een echte leerkracht is het durven loslaten vaak een uitdaging. Deze cursus leert je hoe je dat doet en laat je direct zien hoe verrijkend het werkt in de klas!

Doel
Geef inspirerende lessen aan je leerlingen door middel van OOL:

  • Je kent de meerwaarde van onderzoekend leren;
  • Het kost je geen moeite meer om de didactiek in je lessen te verwerken;
  • Je durft los te laten en het initiatief bij de leerlingen te leggen tijdens het werkproces;
  • Je weet aan welke vaardigheden je leerlingen werken tijdens onderzoekend en ontwerpend leren(OOL) en je kunt hen daardoor gericht begeleiden in hun ontwikkeling.

Doelgroep
Leerkrachten midden- en bovenbouw

Inhoud
Als deelnemer ga je zelf ervaren wat het is om je kennis en vaardigheden te vergroten door middel van onderzoek. Vanuit deze ervaring en gedrevenheid word je getraind in het maken van een methodeles op een onderzoekende of ontwerpende manier. Je krijgt de opdracht om lessen vanuit verschillende methodes mee te nemen en deze om te vormen tot een OOL-les. De door jou ontworpen lessen voer je in je eigen klas uit, in de weken tijdens de cursus. De resultaten leg je vast in de vorm van een presentatie.
We delen voortdurend ervaringen en werken toe naar het ontwikkelen van een project waarbij meerdere vakgebieden geïntegreerd zijn. 21e-eeuwse vaardigheden worden hierin gecombineerd met onderzoeks- en ontwerpvaardigheden.
Gedurende de cursus verzamel je inhouden, werkvormen en vaardigheden die in het thema aan de orde kunnen komen. Natuurlijk voer je het door jou ontwikkelde thema in je eigen klas uit.
Het ontwikkelen van een project draagt eraan bij dat de didactiek gemakkelijker toepasbaar wordt bij andere projecten. De lessen en thema’s die door de deelnemers zijn gemaakt en uitgevoerd, presenteren we aan elkaar tijdens de laatste bijeenkomst.

Lesdata

Deze curss is al gestart. Neem contact met ons op bij interesse! Wij informeren je graag over de eerstvolgende mogelijkheid om te beginnen.



50.
Cursus

Thema
Wereldwijze kinderen

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Erwin Groenenberg

Afronding
Certificaat

Startperiode

Aantal bijeenkomsten
4

Contacttijd
10-20 uren

Zelfstudie
10-20 uren

Prijs
€475,- en € 50,- materiaalkosten





Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant