Onderwijs ontwerpen

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Dalton tweedaagse voor opleiders Voortgezet Onderwijs

Dalton tweedaagse voor opleiders Voortgezet Onderwijs

In mei 2019 heeft de Nederlandse Dalton Vereniging de licentieaanvraag van Thomas More Academie goedgekeurd. Samen met verschillende vertegenwoordigers van daltonscholen in het voortgezet onderwijs zijn vervolgens kaders opgesteld en afspraken gemaakt over vervolgstappen voor het opzetten van professionele leergemeenschappen. Binnen deze gemeenschappen kunnen daltonscholen hun eigen docenten gaan opleiden tot daltondocent, inclusief certificering namens de Nederlandse Dalton Vereniging.
Thomas More Academie investeert in de ontwikkeling van een actief netwerk. Vanuit gebundelde expertise worden op deze manier professionaliseringstrajecten voor Dalton docenten voortgezet onderwijs gerealiseerd. Op deze manier zijn we gestart met een ‘dalton-trainersopleiding’ volgens het train-de-trainer principe.

In januari 2020 zijn we tijdens de eerste opleiders tweedaagse voor voortgezet onderwijs begonnen met het verkennen van kaders voor de daltonscholingstrajecten. Centrale vragen hierbij waren onder andere “Wat doen de verschillende daltonscholen al om docenten op te leiden tot daltondocent?” “Hoe kunnen we de kwaliteit van het certificaat daltondocent waarborgen?” En vooral; “Wat kunnen we leren van elkaar?“
Begin 2022 zal er opnieuw een opleiders tweedaagse worden georganiseerd.

Omdat de kaders nu duidelijk zijn, zal het accent tijdens deze tweedaagse vooral liggen op de inhoud. De scholingsbehoefte van de opleider zelf staat centraal. Hierbij zullen de centrale vragen zijn: “Hoe kunnen we op een daltonmanier professionals begeleiden in hun professionaliteit”, en “hoe kunnen we teams helpen om veranderingen te implementeren in hun dagelijkse praktijk”.
Ook zullen we elkaar inspireren in de vorm van een inhoudelijk circuit, waarbij we gebruik maken van ieders talent. Deelnemers hebben tijdens de eerste tweedaagse aangegeven vanuit welke expertise zij andere opleiders iets zouden kunnen brengen. Indien mogelijk en wenselijk kunnen we een inhoudelijk expert vragen om een bijdrage te leveren.

Data tweedaagse
23-09-2021
24-09-2021

Bijzonderheden
Wij draaien diverse Dalton trajecten voor Dalton docent voortgezet onderwijs. Voor aanmelding en meer informatie over de mogelijkheden in jouw regio, neem contact op met pro@thomasmorehs.nl.


36.
Inspiratiebijeenkomst

Thema
Scholing onderwijsconcepten: Dalton leerlandschap

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Externe locatie

Trainer
Bart Smeets
Brigitte Witmus

Afronding
n.v.t

Startperiode
September-Oktober 2021

Aantal bijeenkomsten
2

Contacttijd
10-20 uren

Zelfstudie
10-20 uren

Prijs
€ 550,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant