Onderwijs ontwerpen

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Dalton voor Intern begeleiders

Dalton voor Intern begeleiders

Wil jij verder kijken dan de cognitieve vaardigheidstoetsen? Kindgericht werken en oog houden voor de ontwikkeling van het kind als geheel? Helen Parkhurst deed ruim een eeuw geleden al de oproep recht te doen aan ieder kind. Deze opleiding leert jou dan ook hoe je je dagelijkse werkzaamheden als Intern begeleider vormgeeft vanuit de daltonvisie.

Doel
Ontwikkel je als Intern begeleider vanuit de daltonvisie op persoonlijk vlak en binnen je vakgebied.

Doelgroep
Intern begeleiders

Inhoud
Tijdens de opleiding ontwikkel je een coachende en ondersteunende rol waarmee je recht doet aan ieder kind. Je leert hoe je gesprekken met leerkrachten vormgeeft, net als leerlingbesprekingen, groepsanalyses en oudergesprekken. Ook leer je het samenwerkingsverband Passend Onderwijs volgens de kindgerichte visie in te richten.
Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om de school als leergemeenschap te laten praten met leerlingen in plaats van over leerlingen. Op deze manier raakt de leerling meer betrokken bij de ontwikkeling van speciale individuele arrangementen.

Tijdens de bijeenkomsten maak je kennis met het gedachtengoed van Helen Parkhurst en onderzoek je de vijf kernwaardes van dalton. Experimenteren en reflecteren zijn vaste onderdelen van het opleidingsprogramma en komen voortdurend terug tijdens de bijeenkomsten.

Lesdata

Neem contact met ons op bij interesse! Wij informeren je graag over de mogelijkheden.33.
Opleiding

Thema
Scholing onderwijsconcepten: Dalton leerlandschap

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Deelnemende scholen

Trainer
Brigitte Witmus
Hanneke Drost

Afronding
Certificaat

Startperiode
September-Oktober 2021

Aantal bijeenkomsten
10-15

Contacttijd
20-50 uren

Zelfstudie
100-200 uren

Prijs
€ 1095,-

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant